ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Eskişehirspor'un Boşnak futbolcusu Anel Hadzic, "Türkiye'de Elvir Bolic, Elvir Balic ve Safet Susic gibi futbolda isim yapmak kolay değil. Onlar burada birer efsane olmuş. Onlar kadar olamasam da başarılı olmaya çaba göstereceğim" dedi.

Ara transfer döneminde Avusturya Ligi ekiplerinden Sturm Graz'dan Eskişehirspor'a gelen Hadzic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her zaman iyi olduğunu dile getirerek, iki ülkenin de mantalite olarak birbirine benzediğini vurguladı.

Hadzic, her futbolcu gibi kendisinin de hedefleri olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de Elvir Bolic, Elvir Balic ve Safet Susic gibi futbolda isim yapmak kolay değil. Onlar burada birer efsane olmuş. Onlar kadar olamasam da başarılı olmaya çaba göstereceğim. Elimden gelenin en iyisi yapmaya çalışıyorum. Eskişehirspor ve Türkiye, kariyerim için önemli nokta. Eskişehirspor'u ligde tutmak öncelikli hedefim. Eskişehirspor'da başarılı olup daha büyük bir kulüpte oynamak isterim. Bosna Hersek Milli Takımı ile büyük turnuvalarda boy göstermek istiyorum."


- "Taraftarımız bizi asla yalnız bırakmasın"



İstanbul takımlarının büyük bir taraftar potansiyelinin olduğunun altını çizen 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Onları bir kenara koyarsanız, Türkiye'nin en iyi taraftar topluluğu Eskişehirspor'da. Onlar bizim için çok önemli. Onları hep yanımızda hissetmek istiyoruz. Taraftarımız bizi asla yalnız bırakmasın" açıklamasında bulundu.

Transfer sürecinde menajerinin kendisini arayıp, Eskişehirspor'dan teklif geldiğini söylediğini belirten Anel Hadzic, hiç düşünmeden kabul ettiğini kaydetti.

Bosna Hersek Milli Takımı'nda da forma giyen Hadzic, "Milli takım ile kötü puanlar kaybettik. Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Güney Kıbrıs ve İsrail'e karşı şanssız puanlar yitirdik. Dünya Kupası'nın ardından Avrupa Şampiyonası'na da katılmak isterdik ama olmadı. Şanssızlıklar nedeniyle olmadı. Bundan dolayı çok üzgünüz. Katılmayı çok istiyorduk" diye konuştu.


- "Burada patlama yapmak istiyorum"


Hadzic, Türkiye'ye gelmeden önce Süper Lig hakkında daha önce burada oynayan arkadaşlarından bilgi aldığını bildirdi.

Süper Lig'in iyi, rekabetçi ve kaliteli olduğunu vurgulayan Hadzic, şöyle devam etti:

"Türkiye, kariyerim için çok önemli. Burada patlama yapmak istiyorum. Eskişehirspor'da kariyerim için önemli adımlara atacağıma inanıyorum. Siyah-kırmızılı formayı ilk kez Ziraat Türkiye Kupası maçında giydim. Daha sonra geçen haftaki Antalyaspor maçında ilk lig maçıma çıktım. Maalesef kendi kaleme bir gol attım. Bunu hiç istemezdim, üzgünüm. Eskişehirspor'da oynadıkça kaliteli bir futbolcu olduğumu herkes görecek. Takım olarak sıkıntılı durumdan hep birlikte çıkmaya çalışıyoruz."