Türkiye’deki ilk uluslararası ritmik jimnastik turnuvası olan 1. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Jimnastik Turnuvası, 28-30 Kasım tarihlerinde yapılacak.

Gaziemir Belediyesi, Türkiye Jimnastik Federasyonu ve Şavkar Jimnastik Spor Kulübü’nün iş birliği ile düzenlenen, 12 ülkeden 67 sporcu, 21 antrenör ve 18 hakemin katılacağı 1. Uluslararası Gaziemir Belediyesi ve Şavkar Ritmik Jimnastik Turnuvası, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda 28-30 Kasım tarihlerinde yapılacak. Turnuva, Türkiye’deki ilk uluslararası ritmik jimnastik turnuvası olacak.

FIG HEDEFİ

Jimnastik sporunun cazibesini artırarak gençleri spora yönlendirmek ve Türk sporcuların olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında şampiyonluk kürsüsünde yer almasını sağlamak hedefiyle düzenlenen turnuvanın, en az 5 yıl üst üste yapılarak Uluslararası Jimnastik Federasyonu (FIG) kapsamına aldırılması planlanıyor. Turnuva FIG kapsamına girdiği takdirde olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında puan verme hakkına kavuşarak Türkiye’yi temsil edecek.

106 KİŞİ KATILACAK

Turnuvaya Türkiye’den 15 sporcu, 4 antrenör ve 4 hakem, İngiltere’den 1 sporcu, Rusya’dan 20 sporcu, Ukrayna’dan 15 sporcu, 2 antrenör ve 2 hakem, Belarus’tan 5 sporcu, 1 antrenör ve 1 hakem, Ermenistan’dan 1 sporcu, Gürcistan’dan 2 sporcu ve 1 antrenör, Kazakistan’dan 12 sporcu, 4 antrenör ve 1 hakem, Kırgızistan’dan 4 sporcu ve 1 antrenör, Macaristan’dan 1 sporcu ve 1 hakem, Moldova’dan 5 sporcu ve 1 antrenör, Avusturya’dan 1 sporcu olmak üzere toplam 12 ülkeden 106 kişi katılacak. UNIVERSIADE İzmir 2005’te birçok madalya alan, 2008 Pekin Olimpiyatları’nda 2. olan ve Dünya Şampiyonluğu unvanı bulunan Ukraynalı Ritmik Jimnastikçi Anna Bessnova, Ukrayna takımı ile turnuvada yer alacak.

BAŞKAN ŞENOL: “MEMNUN EDİCİ BİR KATILIM”

Turnuva öncesi, Şavkar Jimnastik Spor Kulübü’nde Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Türkiye Jimnastik Federasyonu Artistik Jimnastik Asbaşkanı İsmail Göktekin ve Şavkar Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yalçın Aşkın tarafından basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Şavkar Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yalçın Aşkın, “Şu anda milli olan 5-6 sporcumuz var. Halil İbrahim Başkanımız eğer o desteği vermeseydi o çocuklar şu anda sokak köşelerinde sağda solda duruyor olacaklardı” dedi.

“ONUR VE GURUR VERİCİ BİR OLAY”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Beni jimnastiğe bulaştıran İsmail Hocam’dır. O günden beri jimnastiğe hasta bir insanım. Böyle bir turnuvanın Gaziemir’de olması bizim için onur ve gurur verici bir olay. Belediye olarak bundan sonra da yanlarında olacağız. İnşallah geliştirerek devam ettireceğiz. Maalesef herkes futbol hastası. Ben de futbol hastasıyım ama tüm sporları seven birisiyim. Ama özellikle bu tesisi gördükten sonra gıpta ile baktım. Gaziemir’de böyle bir tesis yok diye üzüldüm. İnşallah yeni projelerimiz var.”

GÖKTEKİN: "KATILIM OLARAK MEMNUN EDİCİ"

Türkiye Jimnastik Federasyonu Artistik Jimnastik Asbaşkanı İsmail Göktekin de, “Geçen yıl federasyon olarak turnuva yaptığımızda 7 ülke gelmişti. Şimdi 12 ülkeden gelecekler. İlk olmasına rağmen katılım olarak memnun edici” diye konuştu.