Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) “Türban” konusundaki kararının ilk uygulandığı yer Afyonkarahisar oldu. Kentte düzenlenen U-15 Ligi’ndeki bir müsabakada hakem Buhra Yurdakul Türkiye’nin ilk türbanlı hakemi olarak sahaya çıktı.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) toplantısında, Uluslararası Tıp Komitesi’nin, FIFA tarafından gönderilen eşarp tasarımlarının, kadın oyuncuların sağlığına tehdit olmadığı sonucuna vardığı belirtildi. Bunun üzerine, FIFA’nın başörtüsüne onay verdiği açıklandı. Onay gelmesi üzerine Afyonkarahisar’da düzenlenen U-15 Ligi’nde oynanan Demirspor - Sandıklıspor karşılaşmasında görevlendirilen yardımcı hakem Buhra Yurdakul, başörtüsünü takarak sahaya çıktı. Hayallerinin gerçek olduğunu belirten Yurdakul, “Bir yıldır bekliyordum, sonunda bu kararla sahaya çıkabildim. Çok mutluyum, hayalleri olan insanların hayallerinden vazgeçmemelerini söylemek istiyorum. Benim hayallerim gerçek oldu” dedi.

Demirspor’un, Sandıklıspor’u 2-1’le geçtiği maçta başarılı bir şekilde maç yöneten Yurdakul, Herkes İçin Futbol (HİF) hakemi olarak sahada görev aldı.

Öte yandan Yurdakul’un, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Maliye Bölümü 3. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi.