PTT 1. Lig takımlarından Orduspor’da başkan Nedim Türkmen, 8 haftada 4 teknik direktör değiştirdiklerini ve başarısız sonuçlar aldıklarını belirterek, “Tüm hata benim. Ordululardan özür dilerim” dedi.

Durugöl Vali Kemal Yazıcıoğlu Orduspor Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyen kulüp başkanı Nedim Türkmen, öz eleştiri yaptı. Lige Fikret Yılmaz ile başlamalarının hata olduğunu ardından göreve getirdikleri Erkan Sözeri’nin ‘Geldiğine pişman olur gibi davranıp gittiğini’ belirten Türkmen, yardımcı hoca ile devam etmelerinin de ayrı bir hata olduğunu kaydetti. Son olarak takımın başına Levent Devrim’i getirerek bu sorunu çözdüklerini belirten Türkmen, “Açık konuşmak gerekirse bu süreçte yaşananlar bana, Nedim Türkmen’e yakışmadı. Yöneticiliğe yeni başlamış bir insan gibi oldum. Bu süre içerisinde bir rahatsızlık geçirdim, tedavi de hala devam ediyor. Çok fazla da işlere bakamadım. Bizim Erkan hocayı getirmemiz sonra yardımcı hoca ile devam etme fikri bütün bunların hepsi hata olmuştur. Ben bunu kabul ediyorum. Bu kadar hatayı 8 haftaya sıkıştırdık. Tüm taraftarlardan, Ordululardan özür diliyorum” diye konuştu.

“BU HATALAR BİR DAHA OLMAYACAK”

İstanbul’da yaşayıp Orduspor’a zaman ayırmanın zorluğuna da değinen Türkmen, “Sonuçta İstanbul’da para kazanıp Ordu’da harcıyoruz. Özellikle bu zor süreçte Ordu’da olmamanın, işin başında olmamanın sorunlarını yaşadık. Burada olabilseydik bunların hiç birisi olmazdı. Böyle olunca belli işleri belli insanlara bırakmış olarak kalıyorsunuz. Dolayısıyla hiç olmaması gereken, Orduspor’un marka değerine zarar veren şeyler oldu. Bu öz eleştiriyi yapmak zorundaydık. Sonuçta ben bu kulübün başkanıyım. Hata benimdir. Yanlıştan dönmekte bir erdemdir. Bu dönemleri ilk yılımızda da yaşadık sonra atlattık. Bundan sonra bu tür hataların yaşanmamasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın çabaları sonucunda 1 milyon 619 bin TL sponsor geliri sağlandığını, bunların kuruşu kuruşuna futbolculara ve tesis çalışanlarının birikmiş alacaklarına ödendiğini belirten kulüp başkanı Türkmen, “Sponsor gelirlerini futbolculara dağıttık. Kulübe nakit girişi olmadı ama olacak. 3-3.5 milyon liralık bir kaynak oluşturduğumuzda bu takımı orta sıralara kadar taşıyabiliriz” dedi.

“3 MİLYONU GETİRENE YÖNETİMİ BIRAKIRIZ AMA ENKAZ EDEBİYATI YAPTIRMAM”

Türkmen, göreve açıkça talip olanlara bırakmaya hazır olduklarını da belirterek, şu açıklamada bulundu:

“Birileri çıkar 3 milyon lira bulur, bu oyuncuların parasını öder, biz hemen çıkar gideriz. Hiç bir problem yok. Ama şöyle bir şey olmayacak. Yani birisi çıkıp ‘Ben yönetime adayım göreve talibim’ demedikten sonra biz bırakmayacağız. Ben bu kadar parasıyla rezil olan, 15 milyon lira verip sonra da kulüp zaten batmış deyip gelip burada enkaz edebiyatı yapılmasına izin vermem. Kim gelir, 3 milyon lirayı bulur, futbolcuları burada tutar, ben ceketi alır çıkar giderim.”

“PARAMIN DERDİNDE DEĞİLİM”

Türkmen, bazı kesimler tarafından ortaya atılan ‘Parasını kurtarma derdinde, parasıyla rezil oluyor’ şeklindeki iddiaların kesinlikle doğru olmadığını da vurgulayarak, “Bu takım düşerse benimle düşer çıkarsa benimle çıkar. Ben paramla rezil oluyorsam hiç problem yok. Benim alacaklarımla ilgili bir derdim yok, paramı alma derdinde değilim. Hatta bu dönem içerisinde 3 milyon lira ilave kaynak sağladık” açıklamasında bulundu.

“TARAFTAR NEREDE?”

Taraftarların maçlara ilgi göstermediğini de belirten Türkmen, burada da hatanın kendisinde olduğunu kaydederek, “İnsanların iki haftada bir takımın maçı için 10 lira vermediği yerde 15 milyon TL verdiğim için tek suçlu benim. Parasız hiçbir şey olmuyor. Dedik ki üniversite öğrencileri dahil 15 lira Passolig kartınızı alın gelin tüm sezon maçları bedava dedik, kimse gelmiyor. Bundan sonra biletler 5-10-15 TL. Bu olumsuz havayı dağıtmamız lazım. Taraftarı çekmemiz lazım. Bu takım düşerse benimle düşer çıkarsa benimle çıkar. Ben paramla rezil oluyorum zaten, hiç problem yok" diye konuştu.