Galatasaray’ın eski futbolcularından Ümit Karan, sporculara danışmanlık yapmak için İstanbul’da Faga isimli danışmanlık şirketi açtı.

Spor camiasından kopamayan Ümit Karan Sports Management ve Sporcu Gayrimenkul Danışmanlığı şirketini açarak sporculara danışmanlık yapmaya başladı. Karan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada Türk futboluna yeni bir soluk getireceğini ifade ederek, "Türk futbolunda, kalitenin düştüğü, taraftarların azaldığı, sponsorların uzaklaştığı, futbolcularla kulüplerin uyuşmazlığa düştüğü ve menajerlik sisteminin hep tartışıldığı ortamda yepyeni bir solukla futbolcu temsilciliğine ’Fega Sports Management’ olarak adım atmış bulunmaktayız. Amacımız, hedef kitlemiz olan profesyonel liglerde futbol oynayan sporcularımızın futbol yaşantılarını sorunsuz bir şekilde idame ettirebilmeleri için rahat bir ortam sağlamak, kulüplerle yaşanacağı öngörülen sorunları çözmek, basınla olan ilişkileri iyileştirmek, sporculara transfer ve kontrat yönetimi, kariyer, imaj, eğitim ve yatırım danışmanlığı, hukuki ve finansal danışmanlık, sponsorluk anlaşmaları takip ve yönetimi konularında en iyi hizmeti vermek. Sporcu temsilciliğinin yanı sıra, sporcularımızın aktif spor yaşantılarının ardından daha iyi bir yaşam sürdürebilmeleri adına, günümüzün hızla değişen piyasa şartlarında para ve sermaye piyasalarına yaptıkları yatırımlarda uzman görüş desteği sağlamaktayız. Sporcu yatırım danışmanlığı birimimiz, sporcuların karar alıp, uygulamasına yardımcı olmayı hedeflemektedir. Fega olarak sporcularımıza risk tercihleri doğrultusunda değerlendirmeler yapıp en iyi alternatifleri sunmaktır” dedi.

"YENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİZ"

Spor camiasına yeni bir soluk getireceklerini belirten Karan, "İstanbul Yeşilköy’de faaliyet gösterdiğimiz ofisimizde kurucu benle beraber 3 ortak olarak bulunmaktayız. Değer Okşar, Tolga Turgut ile beraber bu iş için kolları sıvadık. Aynı zamanda Fega Sports Management’e bağlı olarak çalışan 10 kişiden oluşan, konularında uzman ve isimleri gizli, sporcu izleme ekibimiz bulunmaktadır" diye konuştu.

Danışmanlık şirketinin kurucu ortağı olan Ümit Karan, sporcu temsilcisi ve izleme komitesinde de değerlendirme sorumlusu. Ortaklardan Değer Okşar ise basın-yayın, halkla ilişkiler ve organizasyon sorumlusu. Tolga Turgut ise sporcu yatırım danışmanı uzmanı ve organizasyon sorumlusu olarak görev yapacak.