Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, hafta sonu oynayacakları Adana Demirspor maçının zorlu geçeceğini belirterek, hedeflerinin üç puan almak olduğunu söyledi.

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, haftalık basın toplantısında takımla ilgili bilgiler verdi. Berabere biten Samsunspor maçında takımının son haftalardaki en iyi performanslarını sergilediğini belirten Özat, "Aslında maç öncesi benim tahta üzerinde üç puan olarak düşündüğüm bir maçtı. Hem takımımızın genel form durumu itibariyle hem de Samsunspor’un içinde bulunduğu durumdan faydalanmak niyetiyle. Oyunun ilk 20-25 dakikası hatta ilk 30 dakikasında belki de bu ligdeki en iyi Elazığspor’u yani bu 8-9 haftanın en iyi Elazığspor’u vardı. Ama bu tür maçlarda deplasmanda öne geçtiğiniz zaman sadece bu skoru korumak için mücadele etmek yetmiyor. İkinci golü bulmanız gerekiyor. 25 ve 30. dakikalarda ikinci golü bulacağımız pozisyonları bulduk. Yani işin özü ilk yarı 2-0 veya 3-0 yapabileceğimiz bir maçta 2-3 gol de yiyebilirdik. Bu anlamda maç gitti geldi ama oyunun son 15 dakikası yine bizim kontrolümüzde geçti. Tabi ki deplasmandan puan alıyorsunuz. Samsunspor bu ligde çoğu takımın canını yakabilecek bir güçte. Bizim amacımız kazanmak. Kazanamıyorsak da kaybetmemek. Önce 3 puan sonra 1 puan" dedi.

"ZOR MAÇLAR BAŞLIYOR ADANA DEMİRSPOR MAÇI DA BUNLARDAN BİRİ"

Ligde iklim şartları nedeniyle zor maçların başlayacağını ifade eden Özat, "Adana Demirspor bu ligin güçlü ekiplerinden biri. Biz maç maç bakıyoruz. Bizim için önce bu haftada üç puan almak. Alırsak aldık, alamazsak yani kazanamıyorsak kaybetmeyeceğiz. Biz devre arasına kadar minimum 20-25 puan toplayıp ondan sonra bir iki takviyeyle kovalayabileceğimiz en iyi yeri kovalayacağız. Her maç zor, hangi maç kolay geçti ki? Yani Manisaspor maçında 60. dakikaya kadar oyun kilitlendi. Yani bir Orduspor maçı belki daha maçın başında golü bulduk. Zor geçecek bir maç. Rakip 2-3 haftadır galip gelemiyor. İlk 6’ya girme hedefleri var. Play-off’a girme hedefleri var. Yani artık bu haftadan sonra hele de iklim şartları değişeceği için her maç zorlu. Yani, hiç kolay maç yok bundan sonra. Ayakta duranın kazanacağı haftalar geliyor artık. Çünkü iklim değişiyor dolayısıyla iklime bağlı olarak antrenman şartları değişiyor. Buna bağlı olarak belki sakatlıklar oluşacak. Kendine iyi bakanın ayakta kalacağı güçlü olanın ayakta kalacağı kazanacağı haftalar başlıyor" diye konuştu.

"ÖMER YILDIZ ÇALIŞIRSA YENİDEN TAKIMA DÖNEBİLİR"

Geçtiğimiz hafta Samsunspor’un U21 takımıyla oynanan maçın 40. dakikasında hakeme küfür ettiği gerekçesiyle kırmızı kart gördükten sonra süresiz kadro dışı kalan Ömer Yıldız’ın çalışması halinde yeniden takıma dönebileceği sinyalini veren Özat, "Ömer süresiz kadro dışı kaldı. Ben burada olduğum sürece gelmeyecek gibi keskin ifadeler kullanmam mümkün değil. Ben her oyuncuyu kazanmaya gidiyorum. Sorduğunuz oyuncuyu daha geçen yıl tesislere almıyorlardı. Tesise girişi yasaktı. Ondan çok daha önde oyuncular olurken ben onu oyuna alıp süre verdiğimde bunun riskini aldım. Beni eleştirenler hatta bunu niye kadro dışı bıraktın diyenler almadı. Getirisi götürüsü bana ait. Çalışırsa orada adam gibi, adam gibi antrenmanını yaparsa bizim kapımız herkese açık. Biz kindar adamlar değiliz. Kendi bilecek. Ben; hatırlayın geçen sene ne dedim Ömer ile ilgili? Gol atarken de kadro dışı kalırken de aynı şeyi söyledim. Ömer’in yolu yol değil. Ömer böyle devam ederse, transfer olur yani yeteneğine bakarak transfer ederler, gittiği yerde bu kadar da kalamaz da. 20 yaşında bir adam düşünün. Her türlü imkan sağlanmaya çalışılıyor. Ama çocuk kendini geliştirmek için hiçbir şey yapmıyor. Sanki yemiş yalamış yutmuş. Ben tekrar söylüyorum. Çalışırsa yeniden oynayabilir" şeklinde konuştu.

Arjantili forvet oyuncusu Cangele’nin eşinin rahatsızlığı nedeniyle bugün ülkesine gittiğini kaydeden Özat, Adana Demirspor ile oynanacak maçta Cangele’nin takımda yer alamayacağını bildirdi.