Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, taraftarın da desteğiyle Pazar günü kendi sahalarında oynayacakları Giresunspor maçından 3 puan ile ayrılmayı hedeflediklerini söyledi.

Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında takımın son durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Pazar günü oynanacak Giresunspor maçından taraftarın da desteğiyle 3 puan almayı hedeflediklerini belirten Özat, gerekli tedbirlerin alınması durumunda hiç bir maçın zor olmayacağını söyledi. Özat, "Gerekli hazırlığınızı yapmazsanız, gerekli tedbirleri almazsanız, gerekli mücadeleyi yapmazsanız her maç çok zordur. Dediklerimi yapanların 10 kişiyle Adana Demirspor maçında nasıl bir oyun ortaya koydukları ortada. Dediklerimi yapmayanların Balçova maçında nasıl bir mücadele ortaya koyduğu da ortada. Dolayısıyla hep söylediğim şu var, maç maç bakıyoruz. Giresunspor iyi bir ekip olabilir. Yükselen bir grafiği de olabilir. Ama bizim de iç sahada bir galibiyet serimiz var. İç sahada taraftarlarımızla daha bir coşkulu oynuyoruz. Oyuncularım da bunun farkında. Kendi evimizde bundan önce yaptıklarımızı tekrar yapıp, zoru kolaya çevirip kazanmak istiyoruz" dedi.

"YAKALADIĞIMIZ İLK FIRSATI DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUZ"

Taraftarların vereceği desteğin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Özat, "Onlarla beraber gerekli galibiyeti almak için elimizden geleni yapacağız. Ama bizim için iç saha, dış saha kavramından ziyade kazanmak için mücadele, kazandıkça da kaybetmemek uğruna mücadele önemli. Bunun için mücadele edeceğiz. Geçmişi çok fazla irdelemek istemiyorum ama bazen 4 veya 5-0 kazanabileceğiniz bir maçta 1 puana şükredecek hale geliyorsunuz. Örnek olarak da Denizli maçını gösterebiliriz. Onun için önce gol yemeyip, yakaladığımız ilk fırsatı değerlendirip 3 puanla ayrılmak istiyoruz" diye konuştu.

"LİGİN EN AZ İTİRAZ EDEN TAKIMIYIZ"

Oyuncularının saha içi ve saha dışı performanslarından memnun olduğunu dile getiren Özat sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu hafta boyunca özellikle eksiklerimiz neyse onun üzerinde durduk ve bunu yapmaya çalıştık. Oyuncularımın özverileri, mentel ve karakteristik yapıları saha içi ve saha dışı davranışları beni gerçekten çok mutlu ediyor. Herhalde bu ligin saha içinde hakeme en az itiraz eden takımıyız. Bu kimine göre çok olumsuz bir şeydir, kimine göre çok olumlu bir şeydir. Hakemin de hata yapabileceğini biliyoruz. Dolayısıyla nasıl bir oyuncu hata yapıyorsa, nasıl bir teknik adam hata yapıyorsa hakem de hata yapabilir ama biz bunu baskılarla çirkefliklerle değil oyunumuzla, mücadelemizle bertaraf etmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"BAŞARININ YOLU BİRLİKTE ÇALIŞMAKTAN GEÇİYOR"

Oyuncularıyla onur duyduğunu dile getiren tecrübeli teknik adam, "Oyuncularım başarının yolunun birlikte çalışmaktan geçtiğini çok iyi biliyorlar. Oyuncularımıza daha iyisini yapabileceklerini ifade ettik. Doğru düşünce yapısı olan ve gelişme isteğini gösteren insanlara sahip olmamız çok önemli. Bu sebepten dolayı da ekibim, oyuncularım ve çalışanlarımın da bu yapıda olması için elimden geleni yapıyorum. Onlar da genel anlamda bu yapıdalar. Bu da bana ayrı bir haz ayrı bir mutluluk veriyor" dedi.