17 Kasım 2012 tarihinde İstanbul’ da yapılan Ömer Besim Kır Koşusunda Genç Bayanlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu Milli sporcumuz Ümmühani Karaçadır Aralık ayında Macaristan’ın Budapeşte kentinde yapılacak olan Avrupa Kros Şampiyonasına direk katılma hakkı kazandı. 

Başarılı sporcunun antrenörü Murat Yurdadön yaptığı açıklamada, “ Yazdan bu yana Avrupa Kros Şampiyonasına hazırlanmaktayız. Bu zorlu süreçte maddi ve manevi varlığını üzerimizde hissettiğimiz il müdürümüz Kasım Aydoğdu’ya desteklerinden ötürü ve Ekim ayında Erzurum’da yaptığımız kampın sponsorluğunu yapan Ermenek Doğa ve Su Sporları Kulübüne bize inandıkları ve desteğini üzerimizden çekmedikleri için teşekkür ediyorum. Hedefimiz Budapeşte de İlimizi ve Ülkemizi en iyi şekilde temsil edip şanlı bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal marşımızı tüm Budapeşte’ye söyletmektir.”  Dedi. 
İstanbul’dan dönüşte şampiyon atletimizi ve milli antrenörümüzü makamında kabul eden AYDOĞDU başarılırından dolayı tebrik etti. İlimizi ve ülkemizi uluslar arsı arenada da en iyi şekilde temsil edeceğinden hiçbir şüphem yok. Başarılarının devamını diliyorum ve bu süreçte her türlü desteğin verileceğinden emin olabilirsiniz,”dedi.