Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı Üniversiteler Arası 2. Lig Grup Basketbol Müsabakaları oynanan final maçları ile sona erdi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kampüs Spor Salonu’nda yapılan müsabakalara katılan 4 üniversite ekibi, birbirleri arasında zorlu mücadeleler yaptı. Birinci gün müsabakalarında Namık Kemal Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesini 59-29 sayı ile yenerken, ev sahibi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Üniversitesine 69-65 mağlup oldu. İkinci gün mücadelelerinde, Namık Kemal Üniversitesi, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Üniversitesini 64-52 mağlup ederken, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ise; Bursa Teknik Üniversitesini 66-44 skorla geçti. Son gün oynanan 1, 2 ve 3’üncülük maçlarında, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesini 116-32 skorla geçti. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesine 49-58 skorla yenildi. Bu skorlar sonucu Namık Kemal Üniversitesi 2. Lig Grup Basketbol Müsabakaları birincilik ile tamamlarken, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Üniversitesi ikinci, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ise üçüncü oldu.

İlk 3’e giren takımları kupalarını, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lüfti Doyuk, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Faruk Ural, Beden Eğitimi ve Spor Öğretim Görevlisi Emre Şenyüzlü takdim etti.