INDIAN WELLS (AA) - ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Indian Wells kentinde düzenlenen Masters Tenis Turnuvası'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan ünlü raketler, Sharapova'nın geçici men cezası almasını değerlendirdi.

Tek erkeklerde 14 grand slam şampiyonluğu bulunan Rafael Nadal, "Spor camiası için korkunç bir olay. Böyle bir şeyin gerçekleşebileceğini hayal etmek zor ama her zaman hatalar olur. Maria'nın hata yaptığına inanmak istiyorum. İhmali varmış gibi görünüyor. Maria, bunun bedelini ödemeli" ifadelerini kullandı.

"Aldığım her ilacın, yasaklı bir madde içerebileceğinden korkuyorum"

Kadınlar dünya sıralamasının 3 numarası Agnieszka Radwanska, Sharapova'nın doping testini geçemediğini açıkladığı basın toplantısına ilişkin, "Herkes gibi şoke oldum. Elbette tenis için üzücü bir gündü. Ne söyleyebilirim ki? Bekleyip göreceğiz" diye konuştu.

Bu yıl 3 kez doping numunesi verdiğini paylaşan Radwanska, "Hastalandığımda yalnızca aspirin kullanıyorum. Çünkü aldığım her ilacın, yasaklı bir madde içerebileceğinden korkuyorum" dedi.

Indian Wells Turnuvası'nın son tek kadınlar şampiyonu Simona Halep, "Tenis için zor ve hayal kırıklığı yaşatan bir andı. Umarım, tenis dünyasını olumsuz etkilemez ve insanlar bu sporu sevmeye devam eder" şeklinde görüş belirtti.

Grand slam turnuvası Wimledon'ı tek kadınlarda 2 kez kazanan Çek Petra Kvitova ise "Kullandığımız her ilacın içindekileri bilmemiz gerekiyor. Sharapova, büyük bir hata yaptı. İyi tarafından bakarsak dopingle mücadele programı iyi işlediğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer