Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Ufuk Uğur, Hakan Uludağ, İsmail Ünal ve Nurullah Furuncu ile birim müdürleri Aşigo Stora’u ziyaret etti. Uşak’ın dışa açılan yüzleri, 3. Lig ekiplerinden UTAŞ Uşakspor ile Tahincioğlu Süper Ligi ekiplerinden Muratbey Uşak’ın formalarının satışa sunulduğu Aşigo Store’dan takımlara destek olmak amacıyla forma satın aldılar.

Takımın yeni formasını satın alan Başkan Cahan vatandaşlara özellikle futbol ve basketbol konusunda Uşak ekiplerine destek olunması için çağrıda bulundu. Cahan, “Şehrimizde kurulu bulunan Aşigo Store’u daire müdürlerimizle birlikte ziyaret ettik. Bizler Uşak Belediyesi olarak bir taraftan hem UTAŞ Uşakspor’u hem de Muratbey Uşak’ı maddi anlamda desteklerken bir taraftan da formalarımızı giyip tribünde takımlarımızın yanında olacağız. Tüm Uşaklı hemşehrilerimizden de Aşigo Store’dan takımlarımıza ait formaları alıp tribünleri doldurmalarını bekliyoruz. Uşak hem modern hem de geleneksel sporlar alanında adından bahsettiren bir şehir olmaya devam edecek.” dedi.

Yaklaşık 8 yıllık hasreti bitirdiklerini kaydeden Başkan Cahan, Uşakspor’un profesyonel ligde yürüttüğü mücadelede, geride bırakılan üç hafta boyunca sahadan galibiyetle ayrıldığını, 9 puanla zirvede olduklarını söyledi. Hedefin bu sezonu da en iyi şekilde geride bırakarak 2. Lige yükselmek olduğunu belirtti.

Maçların Cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle statta belli oranda doluluğun yakalandığını dile getiren Başkan Cahan, tüm stadın dolup taşmasını istediklerini söyledi. Uşak’ın hem modern hem de geleneksel dallarda bir spor şehri olduğunu kaydeden Cahan, “Futbol Uşak’ta çok derin anlamlar ifade ediyor. Daha önce şunu söylemiştik, Uşak futbol anlamında üstü tozlanan, üstü küllenen bir kor halindeydi. O külleri üfledik. Ve futbol ateşi şu anda canlandı. İstiyoruz ki tüm hemşehrilerimizin katılımıyla bu ateşi daha da alevlendirelim. Futbolda güzel bir durum yakaladık ve bundan sonraki süreçte de bu yükselişimiz devam edecek. Futboluyla basketboluyla, güreşiyle yüzmesiyle, tenisiyle hentboluyla bir spor şehri inşa ettik.” açıklamalarında bulundu.

Başkan Cahan, Ekim ayı içerisinde basketbol maçlarının da başlayacağını ve oluşturdukları güçlü kadroyla parkelere iddialı bir çıkış yapacaklarını aktardı.

Spor ile Uşak’ın tanıtımının üst düzeye çıkartılmasını istediklerini söyleyerek dostluk içerisinde, sportmence ve centilmenlik dahilinde yapılan spor müsabakalarının süreceğini, amatör ve profesyonel tüm kulüplerin desteklendiğini ifade ederek, “Belediye başkan yardımcılarımızla, daire müdürlerimizle birlikte Aşigo Storedayız. Birer forma alacağız. Maddi ve manevi her anlamda takımımıza sahip çıkıyoruz.” dedi.

Öte yandan yeni futbol sahasına yönelik bir soruyu yanıtlayan Başkan Cahan, projelendirme çalışmalarının devam ettiğini ve kısa süre içerisinde o konuda da müjdenin verileceğini duyurdu. Kapalı spor salonunun ise yıl sonuna kadar bitirileceğinin sinyalini verdi.

Cahan daha sonra basın mensuplarına UTAŞ Uşakspor kaşkolu hediye etti.