UŞAK (AA) - Türkiye Basketbol Ligi'nin on üçüncü haftasında sahasında Trabzonspor Medical Park'ı mağlup eden Uşak Sportif ligde beşinci galibiyetini aldı. 

Dokuzuncu haftada sahasında Fenarbahçe Ülker'i yendikten sonra üst üste üç maçını kaybeden Uşak Sportif, dün oynadığı Trabzonspor Medical Park maçını kazanarak mağlubiyet serisini sonlandırdı ve rahat bir nefes aldı.  

Ligde Darüşşafaka, Eskişehir Basket, Banvit, Fenerbahçe Ülker  ve Trabzonspor Medical Park  galibiyetleri bulunan 18 puanlı Uşak Sportif'in Başkanı Arif Akçakaya, birinci devrenin son iki maçında Tofaş ve Pınar Karşıyaka karşısında da kazanmak istediklerini söyledi.

İyi bir takım olduklarını kaydeden Akçakaya, "Trabzonspor karşısında çok önemli ve değerli bir galibiyet aldık. ligde beş galibiyetimiz bulunuyor. Avrupa kupası ve lig bizi zorladı. İstemediğimiz maçları kaybettik. Ancak yeniden çıkışa geçtiğimizi düşünüyorum. Birinci devrenin son iki maçını kazanırsak ikinci devreye iyi bir noktadan başlamış oluruz" diye konuştu.

Uşak Sportif'te Buckner'in 8,23 ribaund ortalaması, Warren'in ise 16,2 sayı ortalaması bulunuyor.