Türkiye Basketbol Erkekler 1. Ligi’nin 4. haftasında Uşak Sportif sahasında İstanbul ekibi Darüşşafaka Doğuş’u konuk etti. Karşılaşmayı Uşak Sportif 80-73 kazandı.

Uşak’ta saat 17.00’da başlayan karşılaşmayı Rüştü Nuran, Ali Şakacı ve Mehmet Karabilecen hakem üçlüsü yönetti. Uşak Sportif maça Warren, Carter, Buckner, Erdinç Balto ve Fells beşiyle çıktı. Darüşşafaka Doğuş ise Greer, Vidmar, Lucas, Shurma ve Hüseyin Köksal beşiyle başladı.

Karşılaşma Uşak Sportif’ten Fells’in üçlüğü ile başladı ve karşılıklı basketlerle devam etti. İlk beş dakika geçildiğinde Uşak Sportif çok top kaybı yaşayınca skor üstünlüğü 9-15 Darüşşafaka Doğuş lehine oldu. Çeyreğin sonlarına doğru Lucas ve Vidmar’ı durdurmakta zorlanan Uşak Sportif dış atışlarla da sayı bulmada zorlanınca ilk çeyrek 17-26 Darüşşafaka Doğuş lehine tamamlandı.

İkinci çeyrek hakem kararları nedeni ile gergin anlarla geçilirken, Darüşşafaka Doğuş aradaki farkı korumayı başardı ve soyunma odasına 32-45 önde giden taraf oldu.

Üçüncü çeyreğin başlarında Darüşşafaka Doğuş farkı 17 sayıya kadar çıkarak durumu 35-52’ye getirdi. İstediği oyunu kurmakta zorlanan Uşak Sportif çeyreğin ortalarına doğru Warren ve Fells ile bulduğu sayılarla toparlanmaya çalıştı. Fells’in art arda üçlükleri ve Carter’ın oyunda kendini hissettirmesiyle ve muhteşem seyirci desteğini arkasına alan Uşak Sportif farkı eriterek durumu 54-54 yaparak maçı başa baş duruma getirdi. Çeyreğin sonlarına doğru sahada devleşen Uşak Sportif 17 sayı geriden gelerek üstüne 7 sayı fark yaparak çeyreği 64-57 önde tamamladı.

Heyecan dolu karşılaşmanın dördüncü ve son çeyreğine girilirken adeta üçlüklerin savaşı yaşandı. Son 7 dakikaya girilirken skor 70-62 Uşak Sportif lehine geçildi. Uşak Sportif’te Carter ve Fells dördüncü faule ulaşınca savunmada biraz sıkıntı yaşasa da hücumdaki etkili oyunu ile son çeyreğin son beş dakikasına 73-66 önde giren taraf oldu. Karşılaşmanın son bir dakikasına girerken heyecan dorukla ulaştı ve Uşak Sportif durumu 75-71’e getirdi. Warren’ın öldürücü üçlüğü ile son 15 saniyeye Uşak Sportif 78-73 önde girdi. Karşılaşma sonunda Ozan Bulkaz ile yeniden diyen Uşak Sportif sahadan 80-73 galip ayrılan taraf oldu.