Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Antalya’da düzenlenen Kulüpler Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda başarılı olan sporcuları ödüllendirdi.

Vali Nayir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuk, antrenörler Mensur Düş ve Songül Arduç ile sporcular Ayşe Beyza Yıldız, Edanur Koç, Sueda Onat ve Kezban Şefahat Bugan’ı kabulünde, Avrupa çapında düzenlenen şampiyonada derece almalarının kendilerini ve Bileciklileri gururlandırdığını söyledi. Başarının arkasında kendi emeklerinin ve çalışmalarının yanı sıra ailelerinin ve antrenörlerinin de büyük emeklerinin bulunduğunun altını çizen Vali Nayir, "Hayatınızın bu yaş grubunda başarılı olmak önemlidir. Türkiye ve Avrupa çapında derece yapmak sizleri bir boşluğa itmesin. Bunu devam ettirmek ve daha üst dereceleri almak için çalışmalarınızı sürdürün. Hedefiniz dünya şampiyonlukları olsun. Başarılarınızın devamını diliyorum, gelip geçici bir başarı olmasın. Hayatınız boyunca yapmış olduğunuz sporu geliştirmeye devam ettirin. Başarılı olan sporculara baktığımızda yıllardır süren başarıya imza atmışlardır" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doyuk da, sporcuların, antrenörlerinin denetim ve gözetiminde belli plan ve programlar dahilinde çalışmalarını sürdüklerini bildirdi.

Ziyaretin sonunda Vali Nayir, başarılı sporcuları ödüllendirdi.

Antalya’da düzenlenen 37 ülkeden 568 sporcunun katıldığı Kulüpler Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda, 46 kiloda Ayşe Beyza Yıldız, rakiplerini yenerek Avrupa Şampiyonu olurken, 37 kiloda Edanur Koç ve 42 kiloda Sueda Onat üçüncü oldu. Yine Antalya’da 66 ülkeden 1400 sporcunun katıldığı 1. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando turnuvasında da 44 kiloda Bugan birinci, 37 kiloda Koç ikinci, 42 kiloda Onat üçüncü oldu.