Gençlik ve Spor Bakanlığının Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da düzenlediği Kardeşlik ve Spor Turnuvaları kapsamında Van’da bisiklet, badminton, basketbol ve plaj voleybolu turnuvası başladı.

Turnuva ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından 20 Temmuz - 24 Ağustos 2017 tarihleri arasında sporun birleştirici, bütünleştirici ve kaynaştırıcı gücü kullanılmak suretiyle, terör olaylarının yaşandığı 9 ilde Batman, Diyarbakır, Elazığ, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Muş, Ağrı ve Van’da spora olan ilginin arttırılması, bölge gençliği ve halkının hem bireysel hem de toplumsal olarak gelişiminin sağlanması ve bölgenin sporla anılmasını sağlayabilmek adına “Kardeşlik ve spor turnuvaları” hayata geçirilmiştir. Turnuvalar, 4 ana branşta bisiklet, badminton, basketbol ve plaj voleybolu, yapılan müsabakalarla gerçekleştirildi” denildi.

Proje ile denizi ve sahili olmayan Ağrı, Elazığ, Gaziantep ve Şanlıurfa gibi illerde plaj voleybolu turnuvaların düzenlendiği belirtilen açıklamada, “İllerin tarihi sokaklarında gerçekleşen bisiklet yarışları güzel görüntülere sahne olurken sokak basketbolu ve badminton müsabakalarına gençler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Dereceye giren sporculara madalyaları verilirken turnuvaya katılan sporcular arasından çekiliş yolu ile belirlenen katılımcılara bisikletler hediye edildi. Gerçekleştirilen turnuvalara 10.000 ‘den fazla gencimiz katılım sağlarken yine düzenlenen bu etkinlikler binlerce vatandaşımız tarafından izlenmiştir. Kardeşlik ve spor turnuvalarının kapanış töreni 24 Ağustos Perşembe günü Van’da gerçekleştirilecektir. 24 Ağustos Perşembe günü saat 19:30 Van Beşyol Meydanı’nda Yusuf Güney konseri ile proje son bulacaktır” ifadelerine yer verildi.