Kısa adı KARDOF olan Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Gençlik Spor Kulübü Derneği faaliyetlerine devam ettiriyor.  Dernek bu hafta sonu Seydişehir'de olan Via Sebaste Yolu Yürüyüşü  etkinliğini gerçekleştirdi.

Yürüyüş ve faaliyetle ilgili yapılan yazıda ise şöyle denildi;

''Sabah 7.00 gibi kulüpte buluşarak 7.15 gibi hareket ettik herzamanki son market molamizla birlikte Bozkır da ilk çay molamizi verdik. Seydişehir'de Antalya yol kavşağında bizi bekleyen Seydişehir li dağcılar kulübünden Mustafa Göncü Kondak dagciliktan Kasım ve kulüp Başkanı Fedai hocayı alarak eski maden yoluna doğru koyulduk. ilk Çeşme mevkiinde Konya'dan Kondak ekibi lideri Arif Solmaz ve Seydişehir ekibi yürüyüşe başlamışlardı. Aceleyle sabah atistirmamizi yaparak karla başlayan yürüyüş parkurumuza girdik. Gidengelmez dağlarının içerisinden kıvrımlar yaparak akan Via Sebaste nin çiçekleri karşıladı bizi. 15 dakika kadar yürüyüp diğer gruplarla birleşerek kısa bir tanışma molasinin ardından antik yolun tüm güzellikleri ile yürümeye devam ettik. Toroslarin muhteşem kirectaslarina zamanin izini bırakmış lapyalar dolinler uvalalar polyeler şu yutan ve su çıkan şekillerin muhteşem görselliği eşliğinde via Sebaste yi tüm güzelliği ile adimladik. Bizi üzen durumlar da oldu tarihimizin düzenleme çalışmalarında bir kısmının bozulmuş olmasi yeterince önem verilmemiş yönlendirme levhalarinin olmayışı gibi. andizlar karacamlar yaylalar binbir çeşit çiçekleri ve muhteşem korunmuş görselliği ile tarihi via Sebaste tadı damagimizda kalan bir etkinlik oldu. Bu uzun yorucu ve güzel dağ geçişi etkinligimizi Seydişehir'de Seydişehir li arkadaşlarımızın çay leblebi ve güzel sohbet ikramı ile taclandirdik. Dağ ve doğa dostlarimizla yeniden bulusmak  üzere vedalasip ayrıldık.  Saat 20.00 gibi Karaman a ulaştık. Bu yolun ilk keşfini gerçekleştiren arkadaşımız Mehmet Gültekin e Konya Kondak ve Seydişehir li dağ dostlarimiza ayrica 12 yasinda bu yolu yuruyen en genc kardof sporcumuz kerem çitlaka kalbi bizimle olan tum Kardof camiamiza teşekkür ederiz,''dendi.
Via Sebaste hakkında 

 Anadoludaki bircok yer adi, o sehri kuranlar ya da o sehri fetheden komutan adiyla anilir. Konya-icinium'dan, efessos,aphasa'dan,godene- kotenna'dan... gelir. Anadoludaki koy, kent, yol adlari, orayi ilk kullananlarca konulmustur. MÖ 6-3 yillarinda bu yolu yapan Roma'nin Suriye valisi Aquila, Roma imparatoru Octavianus Augustus'u ve onun takipcilerini ve ardillarini onurlandirmak icin bu yola via sebaste yolu dedi. Sebaste, Augustus kelimesinin Yunancasinin disilidir. Roma hakimiyeti doneminde Anadolu'daki Roma topraklarinda yasayanlara da Sebasteni denilmiştir.