Niğde’nin Altunhisar İlçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen İller arası Minik, Yıldız ve Gençler bay, bayan Qinda Wushu Şampiyonası hafta sonunda yapılan karşılaşmalarla sona erdi.

Altunhisar İlçe Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından organize edilen ve 300 sporcunun katıldığı 1. İller Arası Sanda Wushu Şampiyonası ilk kez düzenlenmesine rağmen yoğun bir ilgi gördü. Niğde, Karaman, Aksaray, Antalya, Çorum, Şanlıurfa, Antalya, Ankara, Adana, Mersin illerinin katıldığı organizasyonda sporcular kıran kırana bir mücadele verdiler. Altunhisar İlçesi Kapalı Spor Salonunda yapılan şampiyonaya minikler damgasını vurdular. Küçük yaşta onlarca sporcunun şampiyonaya katılması, Sanda Wushu Sporuna olan ilginin de her geçen gün arttığını gösterdi.

İlimizden Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Wushu antrenörü Kadir Sefa Bayraktar eşliğinde Gençlik ve Spor Kulübü adına yarışan sporcularımızdan Hasan Basri Küççüktürk büyükler kategorisinde 65kg’da 2.lik, Gençler kategorisinde ise Duran Elitok 65kg’da 3.lük elde etti.