Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı 10 yaş ve altı Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Yalovalı sporcu Sinan Dinç ferdi kategoride dünya ikincisi oldu.

28 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Antalya’nın Manavgat ilçesinde Clup Alibey Tesisleri’nde bulunan 65 adet toprak kortta yapılan turnuvada Türkiye, Lübnan, Kıbrıs, Fransa, Kazakistan, Bulgaristan, Kosava, İtalya, Tunus ve Kenya’dan olmak üzere toplam 10 ülkeden sporcu mücadele etti. İlk kez düzenlenen 10 yaş ve altı Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Yalova Tenis ve Dağcılık Kulübü’nün sporcuları Sinan Dinç ve Batuhan Aslım mücadele etti. 4 gün süren müsabakaların ardından Tunuslu Hermassi Rayen’in ardından Yalovalı sporcu Sinan Dinç Dünya ikincisi olurken, Batuhan Aslım ise Dünya dokuzuncusu olma başarısı gösterdi.

Sinan Dinç’in ve Batuhan Aslım’ın Türkiye’yi ve Yalova’yı en iyi şekilde temsil ettiğine vurgu yapan Yalova Tenis İl Temsilcisi Mustafa Terzi,” Çok çekişmeli ve kaliteli müsabakaların ardından böyle bir derece yaptığımız için çok mutluyuz. Buraya Özel Yalova Hastanesi sponsorluğunda geldik. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizi ve bayrağımızı en iyi şekilde temsil ettik. Gerek Sinan gerekse Batuhan mükemmel maçlar oynadılar. Yabancı ülke antrenörleri ve yöneticilerin gerek antrenmanlarımızı gerekse müsabakaları kameraya çekip bol bol not almaları bizzat yapmış olduğumuz çalışma teknik ve taktiklerle ilgili bilgi almak istemeleri bizleri doğru yolda olduğumuzu ve bu şekilde hedefleri daha da yukarılara taşıyarak ilerlememiz yönünde itici bir güç olmuştur. Sporcumuzun Sinan Dinç’in Tunuslu Hermassi Rayen ile yaptığı müsabaka tam iki buçuk saat sürdü. Bu 10 yaşında ki bir sporcu için üst düzey bir amandır. Sinan ilk seti kaybetmesine rağmen mücadeleyi bırakmadı ve ikinci seti 6-2 kazandı. 3 sette maalesef şans faktörünün de Tunuslu oyuncudan yana olması maalesef müsabakayı 6-4 kaybetmemize sebep olurken, Sinan turnuvayı ikinci olarak tamamladı” dedi.