Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, şu ana kadar kulübün başında İstanbul’un 3 büyükleri Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı sevinemeyen başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na ilk galibiyetini yaşatmak istiyor.

Teknik direktör Ersun Yanal’ın takımın başına gelmesinin ardından yeni bir hava yakalayan Trabzonspor, 22 Kasım Cumartesi (yarın) Galatasaray ile oynayacağı maçtan mutlak galibiyetle ayrılmayı planlıyor. İkinci kez bordo-mavili takımın başına getirilen teknik direktör Ersun Yanal, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı başkanlığı döneminde hiç galibiyeti bulunmayan İbrahim Hacıosmanoğlu’na, sarı-kırmızılı takım ile oynanacak maçı kazanarak hediye etmeyi planlıyor.

Kulüp başkanlığına 26 Mayıs 2013’te seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde bordo-mavili takım, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı 7 maç oynadı. Söz konusu maçlarda ise Karadeniz ekibi galibiyet yüzü görmedi. Bordo-mavililer biri hükmen olmak üzere 4 mağlubiyet alırken, 2 karşılaşmadan ise beraberlikle ayrıldı.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde Trabzonspor’un 3 büyüklere karşı oynadığı maçlar şöyle:

2013-14 Sezonu

1. hafta Beşiktaş - Trabzonspor: 2-0

7. hafta Fenerbahçe - Trabzonspor: 0-0

16. hafta Galatasaray - Trabzonspor: 2-1

18. hafta Trabzonspor - Beşiktaş: 1-1

24. hafta Trabzonspor - Fenerbahçe: 0-3 (Hükmen)

33. hafta Trabzonspor - Galatasaray: 1-4

2014-15 Sezonu

2. hafta Trabzonspor-Fenerbahçe:0-0

TRABZONSPOR’UN BAŞINDA YANAL’IN DA GALATASARAY’A KARŞI GALİBİYETİ YOK

Trabzonspor’da ikinci kez göreve gelen Ersun Yanal da bordo-mavili takımla Galatasaray karşısında galibiyet sevinci yaşayamadı. 2008-2009 sezonunun 29. haftasında Trabzonspor’dan ayrılan Yanal, bordo-mavililerin başında sarı-kırmızılı takım karşısına 4 kez çıktı. Söz konusu maçlarda 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan tecrübeli teknik adam galibiyet elde etmedi. Trabzonspor’da kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Ersun Yanal, yarın sarı-kırmızılı takım karşısındaki ilk galibiyetlerini alarak galibiyet hasretine son vermeyi hedefliyorlar.