UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda yarın deplasmanda Legia Warzsawa ile oynayacak Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal, ülke puanı için gruptan lider çıkmak istediklerini söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ve Sefa Yılmaz, maçın oynanacağı Pepsi Arena’da basın toplantısı düzenledi. Yanal, Legia Warzsawa ile grup liderliği maçı oynayacaklarını belirterek, “Bu maç gruptan hangi sıralama ile çıkılacak onu belirleyecek. Trabzon’da oynanan ilk karşılaşmada rakibimiz bizi yenmişti. Milli takımlardaki başarılarıyla da yükselen bir Polonya futbolu izliyoruz. Genç yetenekli oyuncuların da bulunduğu iyi bir takımla oynayacağız. Bu grupta takım oyununu oynayarak şu anda bulundukları yere geldiler ve iyi bir takım olduklarını kanıtladılar. İyi oyunculardan kurulu bir Trabzonspor takımı var. Rakibimizle çok fazla istediğimiz grup liderliğini yakalamak için oynayacağız. Çünkü bunun bir avantajı var ki oda ülke puanı. UEFA’daki puanlamanın da önemli olduğunu düşünüyoruz. Keşke seyirci ile oynasaydık. Çünkü futbol seyircisiz olmuyor. Ama televizyon başında izleyenlere iyi futbol izletip güzel bir sonuçla buradan dönmek istiyoruz” dedi.

“WARİS SON ANDA SAKAT OLDUĞUNU VE KENDİ HAZIR HİSSETMEDİĞİNİ SÖYLEDİ”

Yanal, kadroya almadığı Waris ve Papadopoluos’un sakatlıkları bulunduğunu ifade ederek, “İki oyuncumuzun da sakatlıkları bulunuyor. Waris son dakikada ağrılarının olduğunu ve bu maça hazır olmadığını bize iletti. Bizde onu kadrodan çıkarttık. Papadopoulos’un da kasığında bir problemi var o da sanırım bir hafta daha bizimle olmayacak. Medjani de kart cezalısı olduğu için bu maçta bizimle olamayacak” diye konuştu.

“AVRUPA’DAKİ GEÇEN YILKİ KENDİ REKORUMUZU EGALE ETMEK İSTİYORUZ”

Avrupa kupalarındaki hedefleri hakkında da konuşan Yanal, şunları söyledi:

“Geçen seneki Legia bu değil, Trabzonspor’da geçen seneki takım değil. Geçtiğimiz sezon gruptan çıktıktan sonra Juventus ile karşılaşmış ve elenmiştik. Bu yıl daha iyi bir kadroya sahibiz. Avrupa’nın kıymetini bilen oyunculara sahibiz. Gidebildiğimiz yere kadar giderek kendi rekorumuzu egale etmek istiyoruz. Kendi vizyonum açısından da bu önemli. Bunu da başaracak kadromuzun olduğunu biliyorum.”

SEFA: “GRUPTAN LİDER OLARAK ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Trabzonspor’un genç oyuncusu Sefa Yılmaz ise çok zor bir maç oynayacaklarını belirterek, “Bizde çok kaliteli ve güçlü bir takıma sahibiz. Üç puan almak için buradayız ve inşallah yarın maçı kazanarak gruptan lider olarak çıkmak istiyoruz” dedi.

Öte yandan Trabzonspor. Maçın oynanacağı Pepsi Arena’da son hazırlıklarını yaparak maç saatini beklemeyle başladı.