Trabzonspor’da yeni teknik direktör Ersun Yanal, Karadeniz ekibinin başında ilk kez Avrupa Kupası’nda mücadele edecek.

Teknik direktör Vahid Halilhodzic’in gönderilmesinin ardından göreve getirilen teknik direktör Ersun Yanal, bordo-mavili takımın başında ilk kez Avrupa Kupalarında takımın başında yer alacak. Yanal, daha önce bordo-mavili takımın başında 2007-2009 sezonları arasında görev yapsada söz konusu dönemde Trabzonspor Avrupa Kupaları’nda mücadele edemedi.

YANAL’IN AVRUPA LİGİ HEYECANI

Karadeniz ekibiyle 12 Kasım Çarşamba günü kendisini bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza atan Ersun Yanal, Trabzonspor başında çıktığı ilk resmi maçta deplasmanda ezeli rakipleri Galatasaray’ı 3-0 mağlup ederek, camiaya yeni bir heyecan getirdi. Aynı başarıyı Trabzonspor’un başında çıkacağı ilk Avrupa Kupası maçında Ukrayna temsilcisi Metalist Krahkiv karşısında da gerçekleştirmek isteyen tecrübeli teknik adam, bordo-mavili takımı bir üst tura çıkarmayı hedefliyor.

YANAL’İN AVRUPA PERFORMANSI

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, kariyeri boyunca Avrupa Kupalarında 12’i UEFA Avrupa Ligi, 4’ü ise Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 16 müsabakaya çıktı. Yanal, Avrupa’da Gençlerbirliği, Eskişehirspor ve Fenerbahçe takımlarıyla mücadele etti. Gençlerbirliği’nin başında 8, Eskişehirspor ve Fenerbahçe’nin başında 4’er kez Avrupa maçına çıkan tecrübeli teknik adam söz konusu maçlarda, 7 galibiyet, 5 beraberlik, 4 de yenilgi yaşadı. Yanal, Gençlerbirliği’yle 2003-2004 sezonunda UEFA Kupası’nda 1. turdan başladıkları mücadelede çeyrek final kapısına kadar dayanmıştı.

TRABZONSPOR METALİST KHARKİV’İ YENERSE BİR ÜST TURAC ÇIKAÇAK.

UEFA Avrupa Ligi L Grubu maçında 27 Kasım Perşembe günü Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda Ukrayna’nın Metalist Kharkiv takımını konuk edecek olan Trabzonspor, rakibini yenmesi halinde bir üst turun vizesini almış olacak. Grupta 12 puanlı Legia Warszawa’nın ardından 7 puanla 2. sırada yer alan Trabzonspor’u Lokeren 4 puanla takip ederken, Metalist Krahkiv’in ise grupta puanı bulunmuyor. Bordo-mavili takım yarın oynayacağı maçı kazanması halinde puanını 10’a yükseltecek ve bir üst turu garantileyecek. Lokeren’in, Legia Warszawa’yı yenmesi halinde ise beraberlik ve yenilgi Karadeniz ekibinin işini zora sokacak.