Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu’nda antrenör Cihan Güç ve yardımcı antrenör Emine Yılmaz eşliğinde devam eden cimnastik antrenmanları minik sporcuların yoğun ilgisi eşliğinde aralıksız devam ediyor. Kısa süre içerisinde uzun yol kat eden ve kendilerini geliştirerek teknik hareketleri estetik bir şekilde başarıyla sergileyen minik cimnastikçilerin eğitimler esnasında sergiledikleri bir birinden estetik hareketler izleyenleri adeta büyülüyor. Yaşları küçük olmasına rağmen boyundan büyük işler yapan minik sporcular ileri ki dönemler için büyük işler yapacaklarının sinyallerini verdiler.
Eğitsel oyunlarla cimnastik sporunu daha eğlenceli bir hale dönüştürdüklerini belirten antrenör Güç,” Çalışmalarımız alt yapı ve yarışmacı gruplar olarak iki kategoride devam ediyor. 4-7 yaş alt yapı grubu dediğimiz kategoride çalışmalarımız genel olarak eğlenceye dayalı çalışmalarla devam ediyor. Minik sporcularımıza çeşitli oyunlarla cimnastiği bir araya getirerek kuvvet, esneklik ve temel hareketleri vermeye çalışıyoruz. Bu grubumuzda ki asıl amacımız yetenekli gördüğümüz sporcuları jimnastik sporuna kazandırmak. Diğer sporcuları ise yetenekleri doğrultusunda farklı spor branşlarına yönlendiriyoruz. 6-9 yaş dediğimiz yarışmacı grubumuza ise genel olarak müsabakaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Alt yapıdan kuvvet, esneklik ve temel cimnastik eğitimi alan sporcularımıza kulplu, halka, yer, paralel, barfiks, atlama masası, denge, asimetrik paralel gibi alanlarda eğitimler vererek müsabakalara hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.
Karaman’da cimnastik sporuna olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise,” İlimizde antrenörlerimiz tarafından okullarımızda gerçekleştirilen yetenek taramaları sonucunda cimnastik branşında güzel bir alt yapı oluşturduk. Bununla birlikte yaz ve kış spor okullarımıza kayıt yaptıran yetenekli çocuklarımızı da bünyemize alarak alt yapımızı her geçen gün sağlamlaştırıyoruz. Diğer spor branşlarında olduğu gibi cimnastik branşında da ilimizi ulusal ve uluslararası müsabakalarda en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımız devam ediyor. ” dedi.