29 Haziran günü gerçekleştirilen İl Spor Merkezleri açılış töreninin ardından çalışmalara start veren Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, bünyesinde açmış olduğu 20 farklı spor branşı ile öğrencilerin yaz tatilin dolu dolu geçirmelerini sağlayacak.

Futbolun İnceliklerini Öğrenecekler

Yunuskent Futbol Sahasından antrenör Vural Kamiloğlu liderliğinde gerçekleştirilen futbol çalışmaları yoğun ilgi ile devam ediyor.  Futbola merakı olan genç öğrencilerin futbol kursuna yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kamiloğlu, "Öğrenciler, kendilerini daha iyi ve bilinçli bir şekilde geliştirmek ve ileri ki zamanlarda Karaman’da yer alan futbol kulüplerinde daha rahat oynamak için bizlerle birlikte çalışmalarına devam ediyorlar. Çalışmalarımız Yunuskent Futbol Sahasında pazartesi, çarşamba ve Cuma günleri saat 09.30 ile 10.40 arası. Salı ve Perşembe günleri 17.00-18.15 ile 18.30-19.30 arasında gerçekleşmektedir. Yaş kategorilerine göre şuan ki sayılarımız ise, 8-9 yaş arası 35, 9-10 yaş arası 22, 10-11 yaş arası 30 olup, Yunus Emre Vakfından gelen öğrencilerimiz ile birlikte toplam 150 öğrencimiz bulunmaktadır” dedi.

Spor, Çocuklarımızı Kötü Alışkanlıklardan Uzak Tutar

Öğrenci velilerinin, devam eden yaz spor okullarına çocuklarını mutlaka göndermeleri gerektiğini belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık "Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora yönlendirmeliyiz. Spor yapan çocuklarımız kötü davranışlardan uzak durur ve iyiye, güzele yönelir. Ayrıca çocuklarımız spor yaparak hem fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacaklar hem de ahlaki yönden hocalarının vereceği eğitimlerle kendilerini yetiştirme imkânına kavuşacaklardır” diye konuştu.