Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada "Türkiye'nin 81 ilindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlükleri tarafından açılan yaz spor okulları, 29 Haziran Spor Teşkilatı'nın 76. Kuruluş yıl dönümünde açılış seremonisi ile 'Bu Yaz Mutlaka Spor Yapmalısın' sloganıyla sporu seven ve spor yapmak isteyen birçok çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Basketbol, Tenis, Taekwondo, judo başta olmak üzere farklı branşlarda açılacak Yaz Spor Okulları, 05-18 yaş grubunda olan çocuklar ücretsiz olarak katılacak. Yaz Spor Okullarının açılışı 29 Haziran Pazar günü saat 11.00'da Kazım Karabekir Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Karamanda ikamet eden çocuklarımızın yaz tatillerini verimli ve sağlıklı değerlendirmeleri, vakitlerini daha faydalı geçirmeleri amacıyla sporu seven ve spor yapmak isteyen tüm gençlerimizi tesislerimize bekliyoruz.
29 Haziran 2014 Pazar günü saat 11:00 da Kazım Karabekir Spor salonunda yapılacak olan "Yaz Spor Okulları"nın açılışına tüm Karaman halkı, sporcular ve velilerimiz davetlidir." denildi.