Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 81 ilde Gençlik Merkezlerinin fiziksel koşullarının iyileştirilmesi amacıyla başlatılan yeni Gençlik Merkezleri inşaatları, Karaman’da son derece hızlı bir şekilde devam ederek, kısa bir süre içerisinde gençlerle buluşacak. 
Karaman’da gençlerin her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlanan ve inşa edilen yeni Gençlik Merkezi, Karaman için son derece önemli bir yatırım olarak göze çarpıyor. 
FAALİYETLER YAYILIYOR
Dalga dalga yayılan gençlik faaliyetleriyle birlikte yürütülen projelerle engelliler de dahil olmak üzere binlerce genç sosyal, kültürel, bilimsel ve sportif etkinliklere katılmaya devam ediyor. Girişimcilik kursları ile çeşitli aktivitelerle gençlere vizyon ve ufuk vermeye çalışan Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri tarafından yine tiyatro, sinema gösterimleri, müzik şölenleri, ağaç dikimi, huzurevi ve yetiştirme yurdu ziyaretleri, öğrencilerin Karaman’ın tarihi ve kültürel değerleriyle buluşturulması, anneler günü kutlaması gibi çok farklı etkinliğe imza atıldı.
Açılacak olan yeni Gençlik Merkezi ile birlikte gençlere yönelik kurs sayılarında artış olacağını belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, bu kursların İngilizce, Almanca, Osmanlı Türkçesi, Arapça, Rusça, Hızlı Okuma, Diksiyon, İşaret Dili, Kara Kalem, Kaligrafi, Hat, Ebru, Vitray, Tiyatro, Halk Oyunları, Def, Bağlama, Gitar, Keman, Ney, Piyano, Halı Dokumacılığı, Kitre Bebek, Kaat-ı Sanatı, Satranç, AutoCad, Takı Tasarımı, Kuran Eğitimi Kursu, Yağlı Boya, Origami, Model Uçakçılık, Ahşap Boyama, Filografi ve lise son sınıflara yönelik YGS hazırlık kursu olduğunu ifade etti.
YÜZLERCE GENÇ PROJELERE KATILDI
Gençlik Merkezlerinin Karaman için çok iyi bir fırsat ve aynı zamanda gençler için çok büyük bir yatırım olduğunu belirten Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, ‘’ Yeni yapılan Gençlik Merkezlerimizde birçok branşta açılacak ücretsiz kurslarda gençlerimize hizmet verilecek. Sadece sportif aktivitelerle değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımız devam edecektir.
Gençlik faaliyetlerini güçlendiren yapılanmayla birlikte üye sayısı, açılacak olan kurs ve faaliyet hedefleri de büyüdü.Gençlik temsilcilerimiz, okullarda belirlediğimiz sınıf ve bölüm temsilcilerimizle birlikte yürütülmeye başlanan çalışmalarla birlikte binlerce gence ulaşılırken, yüzlerce etkinlik ve kurs düzenlendi. Yine yeni yapılanma doğrultusunda tüm Karaman’a yayılan sinerjiyle birlikte Gençlik Merkezleri tarafından yürütülen Gençlik Kampları, Şehirler ve Kültürler, Gençlerin İyilik Ağacı, Genç Dönüşüm, Büyük Adımlar, Gençlik Şühedanın İzinde, Lider Gençlik kampları, Ecdada Mektup, Bir Umut da Siz Olun, Güçlü Yarınlara Güçlü Adımlar, Gelecek de Bir Gün Gelecek, Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü, Yaz Etkinlikleri gibi onlarca etkinlik ve projeye binlerce genç katıldı’’ şeklinde konuştu.