Karaman’da okulların başlamasıyla birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde farklı spor dallarında görev yapan antrenörler tarafından yürütülen sportif yetenek tarama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Cimnastik antrenörü Cihan Güç tarafından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Uygulama Anaokulu’nda devam eden çalışmalarda 3-6 yaş arası okul öncesi eğitim alan öğrenciler haftanın iki günü cimnastik eğitimi alıyor. Yıl boyunca devam edecek çalışmalar sonunda cimnastik branşında yetenekli öğrencilere lisans çıkartılarak sporcuların devamlılığı sağlanması planlanıyor.

Yapılan uygulamanın öğrencilerin gelişimi açısından önemli olduğunu belirten Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Uygulama Anaokulu Müdürü Havva Nur Sezer,” Okulumuzda 3-6 yaş arasında okul öncesi eğitim alan öğrencilerimizin fiziksel ve motor yeterliliklerinin, algısal motor gelişimlerinin ve hareket becerilerinin gelişmesi amacıyla öğrencilerimize haftanın belirli günlerinde cimnastik dersleri verilmektedir.  Bu etkinler süresince çocukların beden farkındalığı; güç, koordinasyon, hız ve çabukluk gibi motor yeterliliklerinin yanı sıra esneklik, dayanıklılık ve kuvvet gibi fiziksel yeterlilikleri de gelişecektir.

Okulumuzda özel olarak bu amaçla yaptırdığımız rehabilitasyon araçlarımız da mevcuttur. Çocukların bireysel özelliklerini dikkate alan onları güdüleyici, benlik algılarını ve özgüvenlerini pekiştirici etkinliklere özenle yer veriyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze sportif yetenek taramaları kapsamında kurumumuza destek olduğu için ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.