SİVAS (AA) - SERHAT ZAFER - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor, ligde dün sahasında Gaziantepspor'u 3-0 mağlup ederek 188 gün aradan sonra galibiyet sevinci yaşadı. 

Ligde en son geçen sezonun 29. haftasında, 4 Mayıs'ta Kayseri Erciyesspor'u deplasmanda 3-2 mağlup eden ve bu karşılaşmanın ardından çıktığı 15 lig maçında da 3 puan alamayarak lig tarihinin en başarısız performansını sergileyen kırmızı-beyazlı ekip, kötü gidişe Gaziantepspor karşısında alınan galibiyetle "dur" dedi. 

Ligde 10. haftalar baz alındığında en kötü sezonunu geçiren Yiğidolar, geride kalan 10 haftalık periyotta 4 mağlubiyet ve 6 beraberlik aldı. 

Ligin ilk haftasında sahasında Galatasaray'ı konuk eden kırmızı-beyazlı ekip, güçlü rakibiyle 2-2 berabere kaldı. İkinci haftada Eskişehirspor'a deplasmanda 4-2 mağlup olan Sivasspor, üçüncü haftada ise sahasında Osmanlıspor ile yaptığı maçtan 1-1'lik skorla ayrıldı.

Ligin 4. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanında rakibiyle 1-1 berabere kalan Sivas temsilcisi, 5. haftada ise sahasında Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kalarak puanları paylaştı. 6. haftada Antalyaspor deplasmanında da 1-1'lik sonuç alan Yiğidolar, bir sonraki hafta ise sahasında Mersin İdmanyurdu ile 2-2 berabere kalarak kötü gidişini sonlandıramadı. 8. haftada deplasmanda Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olan Sivas temsilcisi 9. haftada ise sahasında Trabzonspor'a 2-0 mağlup olarak 3 puan sevinci yaşayamadı. Ligin 10. haftasında Bursaspor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan kırmızı-beyazlı ekip, 10. haftalar itibariyle galibiyet yüzü görmeden lig tarihinin en kötü sezonunu yaşadı. 

- Yiğidolar, Okan Buruk ile kan değişimi yaşadı

Ligin 9. haftasındaki Trabzonspor mağlubiyetinin ardından teknik direktör Sergen Yalçın ile yollarını ayıran Medicana Sivasspor bu göreve Okan Buruk'u getirdi. Kırmızı-beyazlı ekibin başındaki ligdeki ilk sınavını Bursaspor karşısında veren ve takımı bu karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrılan genç çalıştırıcı Buruk, Yiğidolar'ın 188 günlük galibiyet hasretini geçen sezon bir dönem çalıştırdığı Gaziantepspor karşısında sonlandırdı. 

- 3 golle 3 puan

Bu sezon ilk kez bir müsabakada 3 gol atan Medicana Sivasspor, kalesinde ise gol görmedi. Orta saha oyuncusu Burhan Eşer bu sezon ilk golünü atarken, ligin ilk haftasındaki Galatasaray maçında gol atan ve 9 maçtır rakip fileleri havalandıramayan Aatif Chahechouhe de bu karşılaşmada gol sevinci yaşadı. Uzun sakatlık döneminin ardından kırmızı-beyazlı formaya yeniden kavuşan Michael Eneramo da Gaziantepspor karşısında fileleri havalandırma başarısı göstererek ligdeki ikinci golüne imza attı.