SİVAS (AA) - Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda Galatasaray'a konuk olacak Medicana Sivasspor, rövanş için avantajlı skor elde etmek ve rakibini yarışta safdışı bırakmayı hedefliyor.

Kupada başarılı bir grafik çizen kırmızı-beyazlı ekip, yarı final ilk maçında perşembe günü saat 20.30'da Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a konuk olacak. 

Medicana Sivasspor Kulübü Asbaşkanı Faruk Taşseten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kupada yarı final oynama fırsatı yakaladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Kırmızı-beyazlı ekibin final oynayarak kupayı kaldırmayı hedeflediğini belirten Taşseten, "İlk başta kupada hedefimizi gidebildiğimiz yere kadar gitmek olarak belirledik. Yarı finale kadar geldik ve bundan sonrası için tek hedef var final oynamak ve kupayı kazanmak" dedi. 

Taşseten, Medicana Sivasspor'un maçlarına rakibin kim olduğuna bakmaksızın çıktığını anlatarak, rakipleri Galatasaray'dan da çekinmediklerini ifade etti.

Ligde ve kupada bütün takımların birbirini yenebilecek güçte olduklarını dile getiren Taşseten, "Artık büyük takım ve küçük takım kavramı kalmadı. Her takımın iyi hazırlandığı zaman rakibini yeneceğine ve başarıyı yakalayacağına inanıyorum" diye konuştu.

 

-"Kupada Galatasaray'ı safdışı bırakmak istiyoruz"

Bütün takımların final oynama ve kupayı evine götürme hayali olduğunu vurgulayan Taşseten, şöyle konuştu:

"Sivasspor böyle bir fırsatı yakaladı ve neden olmasın. Kupada daha öncede yarı final oynayarak başarımızın tesadüf olmadığını gösterdik. Galatasaray'ı yenebilecek güce ve kaliteye sahip bir takımımız var. İyi bir maç olacak, izleyenlere futbol ziyafeti çekeceğimizi ümit ediyorum. Galatasaray deplasmanından avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz. Daha önce Galatasaray'ı kupada 2 defa safdışı bırakmıştık ve sarı-kırmızılı ekibi yenmemiz sürpriz olmayacak. Yarı final rövanş maçında da kazanan taraf yine biz olmak istiyoruz."

Teknik direktör Sergen Yalçın ile Sivasspor'un iyi bir ivme yakaladığını dile getiren Taşseten, Yalçın'ın disiplinli ve çalışma prensibiyle örnek bir teknik adam olduğunu belirtti.

Taşseten, ligde son 2 haftada yaşanan puan kayıpları nedeniyle taraftardan umutsuzluğa kapılmamasını isteyerek, "Futbolcularımızın kafasında 'iş bitti' diye bir olgu oluşmuştu ama işin bitmediğini kendileri de gördü. Ligde matematiksel olarak hiçbir şey bitmiş değil, bunun bilincinde olmak lazım, arkadaşlarımız da bunun bilincindeler. Hocamız bu konularda futbolcularımızı sürekli uyarıyor" diye konuştu. 

Kupada ve ligde üst üste maçlar oynadıkları için takımda yorgunluk ve rehavet olduğunu anlatan Taşseten, bunları atlattıklarını ve ligi en iyi şekilde bitirmeyi hedeflediklerini söyledi. 

 

-Medicana Sivasspor kupada 3. kez yarı finalde

Tarihinde üçüncü kez kupada yarı finale yükselen Sivasspor, Galatasaray maçından avantajlı skorla ayrılmak ve adını finale yazdırmak istiyor.

Sivasspor, 2008-2009 sezonunda kupada yarı final oynamış, o sezon çeyrek finalde Galatasaray'ı safdışı bırakarak yarı finalde Fenerbahçe'ye 3-1 ve 0-0'lık skorlarla elenmişti.

Kırmızı-beyazlı ekip, 2012-2013 sezonunda yarı finale yükselmiş, evinde 2-1 yendiği Trabzonspor'a deplasmanda 6-0 mağlup olarak kupaya veda etmişti. 

Sivas ekibi, 2011-2012 sezonunda Türkiye Kupası 4. kademe maçında deplasmanda Galatasaray'ı 1-0 mağlup ederek kupada safdışı bırakmıştı.