ÇANKIRI (AA) - Yıldız Bayan Boks Milli Takımı Sorumlu Antrenörü Ahmet Çınar, Dünya Şampiyonası'na katılan 7 sporcunun 5'inin madalyayla döndüğünü, başarılarını Avrupa Şampiyonası'nda da sürdürmek istediklerini bildirdi. 

Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen ay Tayvan'da yapılan Dünya Yıldız ve Genç Kızlar Boks Şampiyonası'nın oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Yıldız milli takımında yetişen Busenaz Sürmeneli'nin gençler kategorisinde 75 kiloda dünya şampiyonu olduğunu hatırlatan Çınar, yıldızlardan çıkan bir sporcunun elde ettiği başarıdan gurur duyduklarını anlattı.

Ahmet Çınar, Dünya Şampiyonası'na yıldızlar kategorisinde 7 sporcuyla katıldıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Takımımız yeni olmasına karşın 5 sporcumuz madalya aldı. Milli takım için Dünya Şampiyonası oldukça iyi geçti. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, altyapıya büyük önem veriyor. Verilen bu destekle yetişen sporcularımız da önemli başarılara imza attı. Bu da bizim ne kadar doğru iş yaptığımızın göstergesidir. Altyapıya verilen bu destek, sporcularımızı da motive ediyor." 

Ağustos ayında Avrupa Şampiyonası'nın yapılacağını vurgulayan Çınar, "Dünya Şampiyonası'ndaki başarımızı Avrupa Şampiyonası'nda da sürdürmek istiyoruz. Tüm şampiyonalara en iyi şekilde hazırlanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Her yerde başarılı olmak istiyoruz. Amacımız Türk bayrağını en üst seviyede dalgalandırmak, en üst yerlere taşımak ve ülkemizi başarılarla mutlu etmek" ifadelerini kullandı.