SİVAS (AA) - Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi, 9 Ocak Cumartesi günü itibarıyla sezonu açarak, kayakseverleri ağırlayacak.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, Yıldız Dağı'nda ikinci sezonun 9 Ocak'ta açılacağı belirtilerek,  "Yaz boyunca aralıksız devam eden çalışmalar, havaların soğumasına rağmen büyük bir titizlikle devam etti" ifadesine yer verildi.

Açıklamada,  şunlar kaydedildi:

"Cumartesi günü yeni sezonun ilk gününde kayakseverler mekanik tesislerin yanı sıra, tüm pistlerden ve yeni yapılan iki günübirlik tesisten faydalanacak. Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde ilerleyen günlerde ise tamamlanma noktasına gelen ve düzenlemelerin yapıldığı yüz yataklı otel, iki kütük ev, buz park ve teknik idari bina hizmete sunulacak. Kayak merkezinin 'Yıldızı' yeni sezonda daha da parlayacak. Otopark, meteoroloji istasyonu, çocuk oyun alanları, yeni kızak pisti, yeni acemi pisti, yapay karlama ve çevre aydınlatma sistemleri de tamamlanarak bu sezon kayakseverlerin hizmetine sunuldu."

Merkeze ulaşımın daha konforlu ve sağlıklı sağlayacak yolun, Sivas İl Özel İdaresi ve Sivas Karayolları 16. Bölge Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla tamamlandığı aktarılan açıklamada, bariyerlerin takılmasıyla kayak merkezi yolunun standartlarının yükseltildiği bildirildi.

Açıklamada, merkezde, tesislere gelen vatandaşların kayak takımı ve kızak kiralama, günü birlik tesislerde yiyecek, içecek imkanı bulabileceği de vurgulandı.