MALATYA (AA) - Türkiye Yıldızlar Güreş Şampiyonası grup müsabakalarında rakiplerini eleyerek finallere kalmayı hedefleyen Darendeli güreşçiler, rakımın 1500'ü bulduğu dağlarda zorlu koşullarda antrenman yapıyor.

Önümüzdeki hafta Sinop, Adana, Ordu ve Muğla'da gerçekleştirilecek grup müsabakalarına katılacak Darendeli güreşçiler, tamamladıkları salon çalışmalarının ardından dağda çalışmaya başladı.

Fiziki yeterlilik, güç, kondisyon ve kan parametreleri değerlerini artırmak için haftada bir gün ilçenin kırsalındaki dağlara çıkan güreşçiler, zorlu hava ve arazi koşullarında şampiyonluğa hazırlanıyor.

Sabah saatlerinde çıktıkları dağda gün boyu koşu, şınav, mekik ve ağırlık çalışmalarının yanı sıra güreş de tutan sporcular, zaman zaman da büyük ağaç kütüklerini yamaçlarda taşıyarak kondisyon kazanıyor.

Darende Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Antrenörü Muhammet Mercimek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyon olabilmek için 1500 rakımlı dağlarda yoğun tempoyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Mersin'de serbest dalda yapılacak müsabakalarda güreşçilerin rakiplerine göre daha avantajlı olabilmeleri için böyle bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Mercimek, "Dağlarda antrenman yapmamızın nedeni deniz seviyesinde yapılacak müsabakalarda Türkiye'nin dört bir yanından gelecek rakiplerimize karşı genç güreşçilerimizin kondisyon açısından daha avantajlı olmalarını sağlamak" diye konuştu.

"Başarı için dağları kendimize minder yaptık"

Sporculardan 100 kiloda il birincisi Onur Polat da dağlarda güçlenmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Türkiye Şampiyonası'na gidebilmek için ağır eğitimlerden geçtiklerini belirten Polat, "Rakiplerimiz güçlü, bunun farkındayız. Önemli başarılar elde edebilmek için dağları kendimize minder yaptık" dedi.

50 ve 58 kiloda il birinciliği elde eden Sedat ve Mehmet Aydın kardeşler de rakiplerinin imkanının daha fazla olduğunu belirterek, "Bizler onlardan daha çok çalışarak bu farkı kapatmak istiyoruz. Bunun için fiziki yeterliliğimizi artırmak için dağlarda hazırlanıyoruz. İnşallah emeklerimiz boşa gitmeyecek. Allah'ın izniyle takımca şampiyon olacağız" ifadelerini kullandı.