23 Şubat 2016 Salı günü Yunuskent Futbol Sahasında gerçekleştirilen final müsabakasında İstiklal Ortaokulu ile Makbule Orman Ortaokulu karşı karşıya geldi. Heyecanın ve atakların yoğun olduğu karşılamada takımlar elde ettikleri gol fırsatlarını değerlendiremeyince müsabakanın ilk yarısı 0-0’lık skorla sona erdi. İkinci yarıya hızlı başlayan İstiklal Ortaokulu bulduğu gol ile durumu 1-0 a taşıdı. Oyunu bırakmayan Makbule Orman Ortaokulunun sporcuları geliştirdiği ataklar sonucunda uzaktan bulduğu gol ile durumu 1-1 yaparak skorda eşitliği sağladı. Maçın son dakikalarında İstiklal Ortaokulu maça ağırlığını koyarak 3 gol birden buldu ve durumu 4-1 e taşımasını bildi. Çekişmeli geçen maçta başka gol olmayınca İstiklal Ortaokulu zorlu mücadeleden 4-1 galip ayrılmasını bildi. Şampiyon olan İstiklal Ortaokulu önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan Yıldız Kızlar Futbol Grup Şampiyonasında Karamanı temsil edecek.
Yıldız kızlar futbol il birinciliği müsabakaları sonunda oluşan puan tablosu ise şöyle oluştu: İstiklal Ortaokulu birinci, Makbule Ortaokulu ikinci olan takımlar oldu.
Renkli görüntülerin yaşandığı müsabakaların sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ve Okul Sporları İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan tarafından takdim edildi. Müsabakalar günün anısına çektirilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.