KONYA (AA) - Basketbolda, Türkiye 15 Yaş Altı Yıldız Erkek Milli Takımı, gelecek yıl gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarını Konya'daki kampta sürdürüyor.

Başantrenör Semih Soğuksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'na hazırlık kapsamında Konya'da kampa girdiklerini, en doğru kadroyu oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. 

En son kampı geçen aralık ayında yaptıklarını, oradaki eksikliklere göre takımı geliştirmeye çalıştıklarını dile getiren Soğuksu, takımın 30 kişilik kadrodan oluştuğunu ifade etti.

Soğuksu, ilk olarak nisan ayında Romanya'da Balkan Kupası'na katılacakları bilgisini vererek, şöyle konuştu:

"Nisanda 14 kişilik kadro oluşturup oraya gideceğiz. Temmuzda Gürcistan'da da Gençlik Olimpiyatları var. Orada ülkemizi temsil edeceğiz. Oraları geçtikten sonra 2016 Avrupa Şampiyonası'na hazır hale gelmek istiyoruz. Avrupa Şampiyonası zor bir süreç. Oraya daha hazır hale nasıl geliriz, onun için çalışıyoruz. Şampiyonaya kadar maç kazanıp kazanmamak ilk planda önemli değil. Oyuncular doğru pozisyonda oynasın, doğru tercihleri yapsın, bizim için önemli olan o. Her jenerasyonumuzun sürekli başarılı olması lazım. Ümit Milli Erkek Basketbol Takımı ve Genç Milli Erkek Basketbol Takımı, Avrupa şampiyonu oldu. Bu takımlarımızın altyapısıyız. Sürekli ilk 4, final ve şampiyonluklar görmemiz lazım. Oralardan geri adım atmamamız lazım. Planlı bir çalışmayla istediğimizi gerçekleştireceğiz."