Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Akdeniz Grup Müsabakaları 18 Aralık 2015 Cuma günü Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü toplantı salonunda Baş Antrenör Uluslararası Masa Tenisi Hakemi Sait Yücel’in başkanlığında yapılan teknik toplantının ardından start aldı.

Karaman ili sporcularının da yer aldığı Anadolu Yıldızlar Ligi Masa Tenisi Akdeniz Grup Müsabakaları Osmaniye, Mersin, Hatay, Isparta, Burdur, Antalya, Adana ve Kahramanmaraş illerinden gelen toplam 90 sporcunun birincilik mücadelesine sahne olacak. İlk gün renkli görüntülerin yaşandığı müsabakalar 20 Aralık 2015 Pazar günü Kazım Karabekir Spor Salonunda yapılan final müsabakalarının ardından sona erecek.  

Önemli Olan Dostluk Kazansın, Türk Sporu Kazansın

Yapılan organizasyonun aynı zamanda bir seçme niteliği taşıdığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Anadolu Yıldızlar Ligi Gençlik Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenmekte olan ve her ilin il karmaları arasında yapılan bir müsabakadır. Bu açıdan oldukça önem taşımaktadır.  Karaman’da bugün masa tenisi grubunu icra etmekteyiz. Sonuç ne olursa olsun önemli olan dostluk kazansın, Türk sporu kazansın. Bu zevkli spor şölenine tüm sporseverleri bekliyoruz” diye konuştu.