Badminton il temsilciliği faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen okullararasıyıldızlarbadminton il birinciliği müsabakaları 28 şubat 2015 Cumartesi günü Yunus Emre Spor Salonu’nda oynanan final müsabakalarının ardından sona erdi.
Toplamda 60 sporcunun katıldığı okullararasıyıldızlarbadminton il birinciliği müsabakaları, çekişmeli ve seyir zevki yüksek maçlara sahne olurken, takımların gruplarında lider olabilmek için gösterdikleri mücadele renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan final müsabakalarının ardından kızlar kategorisinde şampiyonluk ipini Vali Hakkı Teke Ortaokulu göğüslerken, erkekler kategorisinde ise bu isim Zübeyde Hanım Ortaokulu oldu.
Gerçekleşen il birinciliği müsabakalarının sonunda kızlar kategorisinde Makbule Orman Ortaokulu ikinci, Zübeyde Hanım Ortaokulu üçüncü, Mümine Hatun Ortaokulu dördüncü, erkekler kategorisinde ise; Makbule Orman Ortaokulu ikinci, Mümine Hatun Ortaokulu üçüncü oldu. Kategorilerinde birinci olan Vali Hakkı Teke Ortaokulu ve Zübeyde Hanım Ortaokulu il dışında yapılacak olan grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı elde ettiler.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Aslan Yıldız, Badminton İl Temsilcisi Ela Sunaoğlu, beden eğitimi öğretmenleri Ümit Süleyman Büyüktekin ve Hüsnü Duran tarafından verildi.