2014-2015 eğitim ve öğretim yılı okul sporları faaliyet programında yer alan ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yıldız (kız-erkek) hentbol müsabakaları Yunus Emre Spor Salonunda oynanan final müsabakalarının ardından sonra erdi.Katılımın yoğun olduğu müsabakalara 7 okuldan toplam 56 sporcu katıldı.
Yunus Emre Spor Salonu’nda düzenlenen yıldızlar hentbol il birinciliği müsabakaları zorlu ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Sporcular il birinciliği için kıyasıya mücadele ederken takımlar arasında yaşanan rekabet renkli görüntülere sahne oldu. 3 gün süren kıyasıya mücadelenin ardından erkekler kategorisinde şampiyonluk ipini Özel Başarı Ortaokulu göğüslerken, ikinci Bifa Ortaokulu, üçüncü Sabiha Gökçen Ortaokulu oldu. Kızlar kategorisinde ise birinci Bifa Ortaokulu, Yunus Emre Ortaokulu, üçüncü Kemal Reis Ortaokulu oldu. Erkekler ve kızlar kategorisinde dereceye giren takımlar, il dışında gerçekleşecek olan hentbol grup müsabakalarında Karaman’ı temsil etme hakkı elde etti.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Aslan Yıldız, beden eğitimi öğretmenleri Münevver Uysal ve Ayşenur Kutan tarafından verildi.
Müsabakalar sonunda dereceye giren tüm sporcuları tebrik eden Spor Şube Müdürü Aslan Yıldız, ‘’ İl müdürlüğümüz tarafından düzenlenen hentbol il birinciliği müsabakalarında dereceye giren sporcularımız il dışında yapılacak olan grup müsabakalarında ilimizi temsil edeceklerdir. Burada dereceye giren sporcularımızı şimdiden katılacakları hentbol grup müsabakalarında başarılar diliyorum’’ şeklinde konuştu.