29-30 Mart 2016 tarihleri arasında Süreyya Ayhan Atletizm Tartan Pisti’nde yapılan yarışlara 12 okuldan yaklaşık 120 öğrenci katıldı. Heyecanlı ve çekişmeli geçen müsabakalarda sporcular 100 metre, 100 metre engelli, 300 metre, yüksek atlama, cirit atma, 2000 metre, uzun atlama, 4x100 bayrak yarışı ve 800 metre gibi kategorilerde en iyi puanları alıp dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.
Renkli görüntülerin yaşandığı yarışlarda erkekler kategorisinde Mümine Hatun Ortaokulu birinci, Yunus Emre Ortaokulu ikinci, Mustafa Barcın İmam Hatip Ortaokulu üçüncü, Bifa Ortaokulu dördüncü oldu. Kızlar kategorisinde ise İstiklal Ortaokulu birinci, İbrahim Bey Ortaokulu ikinci, Bifa Ortaokulu üçüncü, Hatice ve Hakkı Polat Ortaokulu dördüncü olan takımlar oldu. Müsabakalarda kızlar ve erkekler kategorisinde en yüksek puanı toplayarak birinci olan Mümine Hatun Ortaokulu ve İstiklal Ortaokulu ileri bir tarihte yapılacak olan Türkiye Şampiyonası grup yarışlarında Karamanı temsil etme hakkı elde etti.
Müsabakalar sonunda dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Kazım Karabekir Spor İlçe Müdürü Cavit Bardak, Okul Sporları İl Temsilcisi Yaşar Çalışkan, Atletizm İl Temsilcisi Murat Yurdadön ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından verildi.
Müsabakalar, ödül töreni sonrası günün anısına çektirilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.