03 Ocak 2016 Pazar günü Yunus Emre Spor Salonunda gerçekleştirilen birinci dönem tekvando terfi sınavına aileler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Renkli görüntülere sahne olan terfi sınavında 85 sporcu kuşakta terfi alabilmek için ter döktü. Tekvando İl Temsilciliği tarafından yapılan terfi sınavında 85 sporcu komisyon tarafından yapılan sınav sonunda bir üst kuşağa terfi ettiler. Sporculara kuşakları ise komisyon üyeleri tarafından verildi. Sporcu velilerinin büyük ilgiyle izledikleri kuşak sınavı takdir topladı.
Kuşak sınavlarına büyük bir katılımın olduğunu belirten Tekvando İl Temsilcisi Ali Can;”Karaman’da tekvando alt yapısına her zaman önem vermekteyiz. Bu yüzden kuşak sınavlarımızı belirli dönemlerde düzenli bir şekilde gerçekleştiriyoruz. 85 sporcunun katılım gösterdiği tekvando kuşak sınavında sayının fazlalığı tekvando sporunun Karaman’da önemli bir yerlere geldiğini göstermektedir” şeklinde konuştu.
“Hedefimiz Milli Takımlara Sporcu Göndermek”
Sporda başarı çıtasını yükseltmek için büyük çaba harcadıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise;” Karaman’da geldiğimiz günden bu yana spor alanında birçok yatırım gerçekleştirdik. Bunun da meyvelerini sporcularımızın elde ettiği başarılarla alıyoruz. Sporcu ve velilerin ilgisi bizleri gelecek için umutlandırıyor. Bugün yaptığımız kuşak sınavlarında sporcularımız öğrenmiş oldukları stilleri uygulayarak hünerlerini sergilediler. Komisyon tarafından sınava tabi tutulup başarılı olan sporcular bir üst kuşağa yükseldi. Asıl hedefimiz, ilimizden milli takımlara daha çok sporcu göndermektir."