Karaman’ın ev sahipliğini yaptığı ve Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen “Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası” bugün saat 09.00’da başladı. Katılımın yoğun olduğu yarışlara Türkiye’nin farklı bölgelerinden toplam 134 sporcu katıldı. Türkiye Şampiyonluğu için ter döken sporcular Büyük Erkek, Master Erkek A, Master Erkek B, Yıldız Bayan, Genç Bayan ve Büyük Bayanlar olmak üzere toplam 6 kategoride mücadele edecek.

Büyük ilgi gören Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonasına Karaman ekibi, Gençlik ve Spor Kulübü 28, Performans Spor Kulübü 4, toplamda 32 sporcu ile katıldı. Şampiyonanın ilk gününde Büyük Erkek, Büyük Bayan, Master Erkek A, Master Erkek B, Yıldız Bayan ve Genç Bayan kategorilerinde saate karşı yol yarışları ile başlayan şampiyona, 26 Haziran Cuma günü dereceye giren sporcuların belirlenmesinin ardından sona erecek.

Karaman’da gerçekleşen şampiyonanın güzel bir atmosferde başladığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, "Öncelikle Türk Dili’nin Başkenti Karaman’da gerçekleştirilen spor müsabakalarına, Karaman halkının yoğun ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Karaman’ın tanıtımı açısından önemli bir şampiyona olan Yol Bisikleti Türkiye Şampiyonası, ilimizde 3 gün boyunca devam edecek. Bu önemli organizasyonda Karamanı, Gençlik ve Spor Kulübü ile Performans Spor Kulüplerinden toplam 32 sporcumuz temsil ediyor. Amacımız, çekişmeli başlayan şampiyonada en az 2 yada 3 tane Türkiye Şampiyonu çıkarmaktır. Şampiyonada tüm sporcularımıza başarılar diliyor, Türk Dili’nin Başkenti Karamanımıza tekrar hoş geldiniz diyorum” diye konuştu.