YOZGAT (AA) - Yozgat'ta, bir firma tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen havacılık festivalinde model uçaklarla yapılan gösteriler beğeniyle izlendi. 

 Firmanın satın alma müdürü Kemal Demirçubuk, merkez Çalatlı köyündeki model uçak pistinde düzenlenen etkinlik öncesi yaptığı açıklamada, havacılığa gönül verenlerin sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de, özellikle büyük ve gelişmiş kentlerde havcılık merakının her geçen gün arttığını ifade eden Demirçubuk, şunları belirtti:

"Bu yılki festivalimize 8 ayrı ülkeden pilotlar katılıyor. Bu da festivalimizi uluslararası platforma taşıdı. Amacımız, insanların hafta sonları gelip uçuşlar yapacağı bir yer yaratmak. Bunun için de genç insanları heveslendirmek ve desteklemek için bu organizasyonu yapıyoruz. Burada Türkiye’deki pilotlar yabancı pilotlara çeşitli sorular soruyorlar, bilgi alıyorlar ve kendilerini geliştirmekle alakalı ne yapmaları gerektiğini öğreniyorlar. Festivalimize Türkiye’den de 32 pilotumuz katılacak."

Festivalde, saatte yaklaşık 280 kilometre hıza ulaşabilen model uçaklar ile mikrolight, paraglider, moskito, paraşüt, wingsuit atlayışları, sıcak hava balonu ve piston motorlu model uçakların kullanıldığı gösteriler beğeni topladı. 8 yaşındaki Bartu Baytaroğlu'nun model helikopter gösterisi de büyük alkış aldı. 

Havadan görüntü çekimi için tasarlanan ve yaklaşık iki saat uçabilen "G-9" adlı model helikopter de pilot Alvin Cha tarafından uçuruldu. Helikopterin dünyada ilk kez Yozgat'taki festivalde görücüye çıktığı belirtildi. 

Festival yarın sona erecek.