Yunuskentspor Bayan futbol takımı 13-17 Haziran tarihlerinde yapılacak genç kızlar Türkiye şampiyonasında  5 takımın bulunduğu Mersin grubunda mücadele edecek. Takımlardan birinin gruptan çekilmesinden dolayı 3 takımla mücadele edecek olan takımımız, 13 Haziran’da saat 16’da Tarsus Gençlerbirliği Spor, 14 Haziran’da saat 18’de Mersin Gençlerbirliği Spor, 15 Haziran’da saat 16’da Mersin Camspor ile karşılaşacak.Grubu ilk sırada bitirmesi durumunda 2. Tura yükselecek. 
Ayrıca temsilcimiz 24-28 Haziran tarihleri arasında Hatay'da düzenlenecek olan Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonasında da ilimizi temsil edecek.Bu şampiyonada ise 4 takımla mücadele edecek kızlarımıza da büyük işler düşüyor.24 Haziran saat 18'de Yahya Mazlum Hak Eğitim Merkezi(OSmaniye) Spor,25 Haziran saat 18'de Iskender Dumlupınar Spor,26 Haziran saat 16'da Tarsus Gençlerbirliği Spor ve 28 Haziran saat 16'da Tavla Gençlik Spor la (Adana) karşı karşıya gelecek.
Yunuskentspor Kulübü yönetiminden yapılan açıklamada “Geçen yıl erkek takımlarımıza ek olarak bayan şubesini de açtık ve bir buçuk yıla yakın bir süredir idman yapıyoruz. Artık ilimizi ülkemiz düzeyinde temsil edebilecek yeterliliğe kavuştuğumuza inanıyoruz. Çalışmalarımızı çok zor şartlar altında sürdürüyoruz. Erkek sporlarının bile neredeyse hiç destek bulamadığı ilimizde bayan futbolunu başlattık ve ayakta tutabilmek için kendi gücümüz yettiği ölçüde mücadele ediyoruz. Her ne kadar ekonomik anlamda bir destek bulamasak da kızlarımız futbolun sadece erkek sporu olmadığını tüm Karaman’a kanıtlamaya çok kararlı bir şekilde idmanlarını sürdüyor. Bu hafta sonu Mersin’de genç kızlar Türkiye şampiyonasından 2 hafta sonra Hatay'da düzenlenecek Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonasında yine ilimizi temsil edeceğiz. Başarılı sonuçlarla dönüp ilimizi tüm Türkiye’ye duyuracağımıza inanıyoruz. Duyarlı hemşerilerimizin desteklerini bekliyoruz” denildi.
Necati ERMİŞ