Okul Sporları Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve Mersin ilinde düzenlenen Okullar arası Yüzme Gençler Türkiye Grup Birinciliği müsabakaları Mersin Olimpik Yüzme Havuzunda yapılan yarışların ardından tamamlandı. Gerçekleştirilen yarışmalarda 16 il ve 86 kulüpten, 103 bayan, 142 erkek toplam 245 sporcu finallere katılabilmek için kıyasıya mücadele etti.
Karaman ilinin de yer aldığı zorlu müsabakalarda yüzme antrenörleri Aziz Hopyar, Merve Yılmaz ve Yasemin Mortaş eşliğinde mücadele eden Karaman yüzme takımını Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları Mehmet Alper Bayraç, Enes Barsbay, Emre Özcan ve Şaban Batuhan Yıldırım temsil etti.
Karamanlı yüzücülerden Mehmet Alper Bayraç, 50 metre kurbağalama sitilinde Gençler A ve B kategorilerinde dördüncü, 100 metre kurbağalama sitilinde ve genel kategoride üçüncü, 50 metre serbest sitilde gençler A kategorisinde dördüncü, genel kategoride sekizinci olarak ilk dörtte kalma başarısı göstererek, 01-02 Mart 2016 tarihleri arasında Kocaeli’nde yapılacak olan Gençler Yüzme Türkiye Şampiyonasında Karamanı temsil etme hakkı elde etti.
Elde edilen başarılardan dolayı antrenör ve yüzücüleri tebrik eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık;” Diğer spor branşlarımızda elde edilen başarıların yanı sıra yüzme branşımızdan da böyle bir başarının gelmesi bizleri oldukça mutlu etti. Başarıda emeği geçen sporcu velilerimize, antrenörlerimize ve sporcularımıza teşekkür eder başarılarının devamını dilerim” dedi.