ANKARA (AA) - Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), yeni yıl etkinliği kapsamında zihinsel engelli çocukları bowling turnuvasında buluşturdu.

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde özel bir alışveriş merkezinde düzenlenen turnuvaya katılan engelli çocuklar ve aileleri, hem eğlendiler hem de arkadaşlarıyla kaynaştılar.

ZİÇEV Başkanı Ülay Karakoç, zihinsel engelli çocuklar için güzel bir aktivite düzenlediklerini belirterek, "Çocuklarımızın başarılarına şahit oldunuz. Herkes bunu kabul etsin ki zihinsel engellilik bir özelliktir. Ayrıca onlara kişiliklerini kazandırmak bizim görevimizdir. Eğitilerek bu çocukların pek çok işleri başarabileceğine inanmış kişileriz biz ve bunu da ispatlıyoruz. Bizim çocuklarımız bu çalışma faaliyetleri sonunda dünya çapında, Türkiye genelinde birçok başarı gösterdiler" diye konuştu.

Ankara Özel Sporcular İl Temsilcisi ve Yüzme Milli Takım Antrenörü Muammer Akgöz ise "Her zaman söylediğimiz gibi çocukları evlerde saklamayın. Onların sosyalleşmesi için dışarıya çıkarın. Bundan 10 yıl önce biz çocuklara acıyarak bakıyorduk. Şimdi ise bu çocuklara acıyarak veya engelli olarak değil engellerini kaldıracak şekilde bakılıyor. Ben 25 yıldır bu camianın içerisindeyim, çocuklar ilk geldiklerinde adını bile söyleyemiyorlardı. Şimdi ise kimlerin geldiğini, kimlerin ne yaptığını, herkesi tanıyabiliyor öz güvenleri geldi. Okullarda başarılı, parmak kaldırmaya başladılar. Başardıkları ile öz güvenleri geldi ve ülkemize spor branşlarından madalyalar kazandırdılar" ifadesini kullandı.

Down sendromlu 5 yaşındaki Yusuf’un annesi Sibel Dönmez de "Aileler olarak böyle yerlere katılmak bizler ve çocuklarımız için çok önemli. Onlar bu tür organizasyonlarda mutlu oluyorlar. Onları mutlu görmek bizi de mutlu ediyor. Bizim işimiz aileler olarak biraz zor. Çünkü çocuklarımız farklı çocuklar, değerli çocuklardır. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah hep devam eder. Çok memnunuz bu tür organizasyonlardan" görüşünü paylaştı.

 Sevgi Çiçeği Rehabilitasyon Merkezi, Saray Rehabilitasyon, ZİÇEV, Beyaz Kelebek Spor Kulübü Sporcuları TRTspor, Gölbaşı Mogan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ve Ankara Üniversitesi BESYO stajer öğretmenleri de destek verdi.