SİVAS (AA) - HALİFE YALÇINKAYA - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor'un ara transfer döneminde kadrosuna kattığı Lübnanlı stoper Joan Oumari, ligde bulundukları konum itibarıyla zor günler yaşadıklarını ama takım olarak bunları aşıp güzel günler göreceklerine inandıklarını söyledi.

Kırmızı-beyazlı ekibin Almanya 2. Lig ekiplerinden FSV Frankfurt takımından transfer ettiği Oumari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Medicana Sivasspor hakkında güzel şeyler duyduğunu ve transfer teklifi gelince hiç düşünmeden kabul ettiğini belirtti.

Türkiye'ye gelmeden önce Türk futbolu hakkında bilgi sahibi olduğunu aktaran Oumari, çok sayıda da Türk futbolcu arkadaşı olduğunu anlattı.

Oumari, kırmızı-beyazlı ekibe gelmeden önce kendisine referans olan oyuncular bulunduğunu da dile getirerek, iyi bir performans sergileyerek kendisine güvenenlerin bu güvenini boşa çıkarmayacağını ifade etti.

Sivasspor'a ve Sivas'a kısa sürede alıştığını belirten Oumari , "Burada hiç yabancılık çekmiyorum. Takım arkadaşlarım ilk geldiğim günden bu yana bana her konuda çok yardımcı oldular. İnşallah, Sivasspor da daha iyi yerlerde olur. Biz de futbolcular olarak burada uzun süre mutluluk yaşarız" diye konuştu.


- "Allah'a şükür her şey iyi, hiçbir sıkıntımız yok"

Lübnanlı stoper Oumari, Medicana Sivasspor'un takım ve yönetim olarak çok üst düzey bir kulüp olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Sivasspor çok iyi bir takım. Ligde bulunduğumuz konum itibarıyla zor günler yaşıyoruz ama bunları da aşıp güzel günler göreceğiz. Kazanırsak galibiyetler alırsak daha iyi atmosfer yaşayacağımıza inanıyorum. Allah'a şükür her şey iyi, hiçbir sıkıntımız yok. Zaten Türkçe bildiğim için buraya uyum sağlamam çok kolay oldu. Takım arkadaşlarım çok iyi, onlarla hiçbir sorun yaşamıyorum."

Takım olarak daha iyi yerlere geleceklerine inandıklarını dile getiren Oumari, "Takım olarak biz buna inandık. İnşallah, Sivasspor ligde kalacak. Bu hafta sonu Antalyaspor ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacağız ama ne olursa olsun, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılacağımızı düşünüyorum. Mesut Bakkal'ın gelmesiyle takımda moraller üst seviyeye çıktı. Taraftarımız bize inansın, bu takım hak ettiği yere gelecektir" diye görüş belirtti.

Oumari, Antalyaspor maçında taraftar desteğine fazlasıyla ihtiyaç duyduklarını belirterek, pazar günü Sivaslı futbolseverleri takımlarına destek olmaya çağırdı.