Karaman ve bölgesinde 2012 yılı pancar hasadı başladı. Edinilen bilgiye göre, Stratejik bir tarım ürünü olan şeker pancarı yurt genelinde hasadına devam ediliyor. Yaklaşık 2 ay süren söküm süresince milyonlarca ton şeker pancarı üretimi bekleniyor.
Şeker pancarı sökümünde bazı çiftçiler, teknolojiyi kullanarak söküm işlemini makinelerle yaparken bazıları da doğu ve güneydoğu illerinden gelen tarım işçilerini tercih ediyor. Şeker pancarı üreten çiftçiler yaptıkları çalışma ve zahmete göre fiyat olarak karşılığını bekliyor.
Karaman ve bölgesinde çiftçilerin genellikle hububat ve şeker pancarı ektiği bilinirken, bazı üreticiler, bu yıl hububatta istedikleri verimi elde edemedikleri, aynı sıkıntı şeker pancarında da yaşamak istediklerini belirttiler.
Karaman’da her geçen yıl şeker pancarında ekim alanı düştüğü öğrenilirken, şeker pancarı hasadının başladığı bilgi edinildi. Şeker Pancarında üreticilerin ise, bakım işlemlerini seyreltme, çapalama, yabancı otlarla mücadele,  hastalık ve Haşerelerle mücadelenin ardından hasadına başlıyor.