Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Destekleme tebliği kapsamında büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine yeni ahır ve ağıl yapımına ve aynı zamanda ahır ve ağılların tadilat işlerine %50 hibe desteği ile küçükbaş hayvancılık işletmelerine damızlık koç ve teke alımına %80 hibe desteği verilecektir. Desteklemeden faydalanabilmek için; müracaat eden işletme sahipleri işletme tescil belgesine sahip olacaklar ve işletmeleri müracaat tarihinden en az 1 yıl önce kaydedilmiş, büyükbaş hayvancılık işletmeleri en az 10, en fazla 49 adet anaç sığır, küçükbaş hayvancılık işletmeleri ise en az 100 en fazla 200 adet anaç koyun ve keçi sahibi olmaları gerekmektedir. Ayrıca ahır ve ağıl yaptırmak isteyen işletme sahiplerinin ahır ve ağıl yaptıracağı yerlerin tapulu malları olması ve inşaat için yetkili mercilerden gerekli izin ve ruhsatları almış, aynı amaçlı düşük faizli kredi veya hibe desteği kullanmamış olmalıdırlar.

Karaman İlimizin desteklerden daha fazla faydalana bilmesi için; Ahır - Ağıl Yapımı ve Damızlık Koç-Teke Alımı 2015 yılı Tebliği kapsamında ahır ve ağıl yapacak çiftçilerimize önemli bir maliyet olan, plan ve proje hazırlanması noktasında Valimiz Sayın Murat Koca’nın emirleri doğrultusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce tip projeler hazırlanarak onaylanacaktır. Onaylanan bu projeler İl Özel İdaremizce izinlendirilecektir. Ahır ve ağıl inşaatları hibe desteği için sadece İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine, damızlık koç veya teke alımı için Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlı olduğu İl veya İlçe Müdürlüklerine başvuru yapılacaktır. 2015 yılı için başvurular Ocak-Şubat-Mart aylarında (senede bir defa olarak) kabul edilecektir.

Yetiştiricilerimizin başvurularının alınması süreci Proje Uygulama Rehberinin İnternet Sitemizde yayınlanmasını müteakip başlayacaktır. Bu bağlamda yetiştiricilerimizin internet sitemizi takip etmeleri gerekmektedir” denildi.