Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Haşim Keskin Mersin'de düzenlenen Doğu Akdeniz Havzası Yönetim Heyeti ve Üst Yönetim Heyeti Toplantısına İlimizi temsilen katıldı. 
Karaman İlinin Mersin'den sonra ikinci büyük yüz ölçüme sahip olduğu Doğu Akdeniz Havzası Yönetim ve Üst Yönetim Heyeti Toplantısı Mersin Valisi Sayın Özdemir Çakacak başkanlığında gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Burhan Fuat Çankaya, Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürü Ali Kılıç ile birlikte Mersin, Antalya, Konya ve Karaman'dan gelen heyet üyeleri katıldı.
Mersin Valisi Özdemir Çakacak toplantıda yaptığı açılış konuşmasında 1970’li yıllardan sonra yoğunlaşan su, hava ve çevre kirliliği nedeniyle dünya genelinde ulusal havza yönetimi odaklı çalışmalar başlatıldığına dikkat çekerek;  su kaynaklarının korunarak sürdürebilir bir kalkınmanın oluşturulması için ülkemizde de toplam 25 su havzası bulunduğunu kaydetti. Mersin Valiliği’nin Koordinatör Valilik olduğu Doğu Akdeniz Su Havzası’nda Antalya, Karaman, Konya ve Mersin illerinin bulunduğunu belirtti. 
Açılış konuşmasının ardından Doğu Akdeniz Havzası Yönetim Heyeti Sekreteryası DSİ 6. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetimi Başmühendisi İrfan Aslankurt havza ile ilgili halihazırda yürütülen çalışmalar ve uzun vadede gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bir sunum yaptı.
Havza paydaşlarının Havza Koruma Eylem Planı İş Takvimi ve Takip Tablolarına Veri Girişi konusunda bilgilendirilmesi sonrasında Heyet Üyelerinin görüşme talepleri değerlendirildi ve gündem maddeleri üzerinde görüşülerek karara bağlandı. Yönetim Heyeti toplantısında alınan kararlar Yönetim Üst Heyeti’nce düzenlenen toplantıda görüşülerek onaylandı.