31 Temmuz 2013 Çarşamba günü İlimiz Akçaşehir Beldesinde ülkemiz yağ açığını kapatmak ve kuraklığın fazla hissedildiği ilimizde kurak alanlarda yetiştirilebilecek alternatif bir bitki olan aspirin tanıtılması amacıyla düzenlenen tarla günü etkinliğine; Vali Murat Koca, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi ve Aspir Derneği Başkanı Prof. Dr. Fikret Akınerdem, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Öztiryaki, Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu,  Akçaşehir ve Sudurağı Belediye Başkanı, köy muhtarları ve çok sayıda çiftçi katıldı. 

Vali Murat Koca Akçaşehir Kasabasındaki tarla günü etkinliğinde yaptığı konuşmada; aspir bitkisinin Karaman için önemine değinerek bu bitkinin ilimizde kıraç alanlarda ekiminin yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, Karaman Valiliği olarak aspir bitkisinin ilimizde ekiminin artması için her türlü desteğin verileceğini “ ifade etti. 

Vali Koca, Akçaşehir Belediye Başkanı Şaban Akçeken’i ziyaret ettikten sonra, beraberindeki heyet ile Akçaşehir Kasabasında bulunan Engin Tarım - Umde Tarım İşletmelerini ziyaret etti. 

Umde Tarım İşletme Müdürü Servet Yaşar’ın, işletmeleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermesinin ardından, Vali Murat Koca Akçaşehir Kasabasından ayrıldı.