Bakanlık tarafından yayınlanan Bitki Koruma Ürünleri kitabında tavsiye edilen bitki koruma ürünleri ve dozları kullanılır.İlaçlamalar havanın çok sıcak olmadığı sabah erken saatlerde veya akşamüzeri yapılmalıdır. Asmanın iç tarafındaki yaprak ve salkımların ilaçlanmasına dikkat edilmelidir uyarısı geldi.

BELİRTİLERİ, EKONOMİK ÖNEMİ VE YAYILIŞI
Mildiyö hastalığı asmanın tüm yeşil kısımlarında görülür. Yaprak belirtileri sürgünler yaklaşık 25 cm'ye ulaştığında görülmeye başlar. Başlangıçta yaprağın üst yüzeyinde sarı renkli tipik yağ lekeleri meydana gelir. Alt yüzlerinde ise beyaz bir fungal örtü vardır. Bu lekelerin rengi zamanla koyulaşır, kahverengileşir, bir süre sonra kurur ve dökülür.
Kültürel Önlemler
- Hastalıklı sürgünler dipten kesilip imha edilmelidir.
- Asmaların altı temiz tutulmalı, yere düşen hastalıklı yapraklar toplanarak imha edilmelidir.
- Yabancı otlarla mücadele edilmelidir.
- Aşırı sulamadan kaçınılmalıdır.
İlaçlama zamanı
Tahmin ve uyarı sisteminin uygulanmadığı yörelerde:
1. ilaçlama: Sürgün boyu 25-30 cm uzunlukta olunca uygulanmalıdır.
2. ve daha sonraki ilaçlamalar: Birinci ilaçlamadan sonra kullanılan ilacın etki süresi dikkate alınmalıdır.
Kullanılan ilacın etki süresi bitiminde, bölgenin günlük sıcaklık ve yağış ortalamaları, nispi nem, çiğ gibi meteorolojik faktörler dikkate alınarak, hastalık enfeksiyonu için uygun koşullar oluştuğunda ilaçlamalar yapılmalı, koşullar ortadan kalktığında ilaçlamalara son verilmelidir.

Tahmin-uyarı sisteminin uygulandığı yörelerde:
1. ilaçlama: Kışlık sporlarla tahmini bulaşmadan sonra ve yazlık sporların ortaya çıkmasından önce (ilk yağ lekeleri görülmeden) yapılacaktır. Oosporların çimlenmesi, zoosporlarla bulaşma aşağıda belirtilen koşulların bir araya gelmesiyle gerçekleşmektedir.
a) Sürgünler 5-6 cm. boya ulaşmış olmalı.
b) Asmaların altındaki toprak nemi en az %70 oranına ulaşmış
c) Asmanın yaprakları üzerinde, yağmur veya çiğ nedeniyle en az 2 saat süreyle ıslaklık bulunmalıdır.