İl Müdürü Keskin’e Müdür Yardımcısı Abdullah Kaya ve Karaman Ziraat Odası Meclis Üyesi Ali İhsan Orhan eşlik etti. Boyalıtepe köyü çitçileri ile bir araya gelen İl Müdürü Keskin onların sorun ve isteklerini dinleyerek köy muhtarı Nihat Şahin’den köyün tarımsal durumu hakkında bilgi aldı. İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin ve Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu köyde bulunan Memiş Sak’a ait hayvancılık işletmesinde de incelemelerde bulundu.

Boyalıtepe Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sak ise kooperatif bünyesinde gerçekleştirilen (40 X6) Başlık Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi kapsamında 2011 yılında 240 baş damızlık sığır dağıtıldığını, proje kapsamında ahır inşaatları ve işletme binası yapıldığını, şu anda kooperatif ortaklarına ait seyyar süt sağım makinesi ve süt soğutma tankının faal olarak kullanıldığını ifade etti. Ziraat Odası Başkanı Muğlu ise Karaman Ziraat Odası olarak Boyalıtepe köyünde kurulması çalışmalarına başlanan arpa kırma ve ezme tesisinin çiftçilerimizin yem hazırlamaları konusunda önemli kolaylık sağlayacağını ve hayırlı olmasını diledi.

İl Müdürü Keskin ise, Karaman’da büyükbaş hayvancılığın son yıllarda önemli bir gelişme sağladığını, hayvancılığın bitkisel üretimle birlikte planlanması ve hayvancılık işletmesinin yem ihtiyacının işletmenin kendi imkânları dâhilinde üretilmesi gerektiğini belirterek, İl Müdürlüğü olarak çiftçilerimizin gelirlerinin artırılması ve refahlarının yükseltilmesi için çalıştıklarını ifade etti. Köyde devam etmekte olan arazi toplulaştırma çalışmalarına da değinen İl Müdürü Keskin, Boyalıtepe arazi toplulaştırma çalışmaları sürecinde önemli mesafe kat edildiğini, çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için çalıştıklarını, Karaman’ın bu çalışmalarda Türkiye genelinde en ön sıralarda yer aldığını söyledi. Ayrıca tarımsal üretimde suyun en önemli ve sınırlı girdi olduğu vurgulanarak, suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini ve kapalı sistem sulamanın son derece önemli olduğu belirtti.